Veckans Aktie uppdateras varje helg. Under redovisningen finns Redaktionens kommentarer om den senaste veckan.

Klicka på aktien i listan för att läsa hela analysen.

Aktie Analytiker
Abelco Mattias Ahlberg
Adventure Box Jennifer Berntsson
Adverty Jennifer Berntsson
Aptahem Joakim Åberg
Attana Aktiepionjären (@X9Stock)
Beyond Frames Sebastian Clausin
BoMill Martin Bengtsson
BrainCool David Andersson & Martin Bengtsson
BrandBee Jennifer Berntsson
Chordate Medical Joakim Åberg
Cline Filip Almfelt
Coegin Pharma Sebastian Clausin
Corline Biomedical Jonas
Dicot Joakim Åberg
Effnetplattformen Hans Engblom
Enorama Pharma Jennifer Berntsson
Eurobattery Minerals Joakim Åberg
Eurocine Vaccines Joakim Åberg
EyeonID Jennifer Berntsson
Front Ventures Admins på fb-gruppen “Front Ventures”
Game Chest Group Linus Zacu
Gigger Hasse Hamid
Gold Town Games Jennifer Berntsson
Goobit Sebastian Clausin
Goodbye Kansas Jennifer Berntsson
Index Pharmaceuticals Engblom
Investor Littlejohns tankar om Aktier, börs & Företagande
Isofol Medical Aktieinwest
iZafe Group Jennifer Berntsson
Klaria Pharma Hasse Hamid
LIDDS Anonym
LightAir Jennifer Berntsson
Lipidor Joakim Åberg
Lumito Jennifer Berntsson
Medivir Engblom
Metacon Sebastian Clausin
Netmore Group Jennifer Berntsson
Obducat Jennifer Berntsson
Papilly Jennifer Berntsson
Parans Solar Lighting Jennifer Berntsson
Prolight Joakim Åberg
Qiiwi Games Joakim Åberg
QuickBit Rolof Hermfelt
Sensec Mattias Ahlberg
Spectracure Jennifer Berntsson
Stenocare Jennifer Berntsson
TerraNet Joakim Åberg
Zaptec Jacob Svensson
Ziccum Joakim Åberg
ZignSec Jennifer Berntsson
Zoomability Jennifer Berntsson

___________________________________________

Sommar!

Som påtalas i Finanstids sommarkrönika så tar konceptet Veckans Aktie en paus under sommaren och återkommer i slutet av Augusti med en omarbetad version av konceptet. Det innebär att denna redovisning inte heller kommer att uppdateras under sommaren.

För mer info, läs här.

______________________________________

Vecka 23 
Små rörelser i portföljen, ten baggern Chordate faller tillbaka men fortfarande helt ohotad i topp

Det var inte mycket till rörelse i portföljen denna vecka. Chordate som förra veckan noterade mer än 1 000 % uppgång föll tillbaka till följd av vinsthemtagningar, 677 % är inte illa det heller och aktien är helt ohotad som ledare i portföljen.

Veckans bidrag kom från Jennifer Berntsson men Gold Town Games fick en trög start och stannade på -7,20 % efter första handelsdagen.

Portföljen är upp totalt 4,40 % efter veckan vilket är ett fall bakåt med ca 10 %, en stor del av fallet är såklart i vinsthemtagningarna från Chordate.

Sorgebarnet Parans som legat i botten av listan länge fick förra fredagen ännu ett dråpslag då Spotlight beslutat att avlista bolaget. Sista handelsdag är nu på fredag den 18:e. Ännu har ingen information kommit från bolaget om en alternativ handelsplats eller lösning för aktieägarna. Finanstid följer naturligtvis detta med stort intresse.

___________________________________________

Vecka 21
Tronskifte i portföljen med besked och smakstart för veckans bidrag

Gott folk! Vi har ett tronskifte i veckans aktie portföljen! Chordate Medical fullkomligt flyger om den långvarige ledaren TerraNet. 2,30 SEK stänger den fredagen på, en uppgång med drygt 411 % sedan analysen i Finanstid, otroligt starkt! Ingen skugga över TerraNet dock som fortfarande har en väldigt bra utveckling med över 175 %. 
Övriga positiva noteringar hade trotjänaren Investor som genomfört en split 1:4 även Klaria hade sin högsta notering sedan analys.

Jennifer Berntsson tog sig an Papilly och fick en riktig smakstart med en utveckling på plus 5,46 % redan första handelsdagen som veckans aktie och det ska bli otroligt intressant att följa aktien framåt. Missa inte den! Klicka bara på namnet i listan.

Index klättrade, mycket tack vare Chordate för det har verkligen varit blandade resultat. Både Parans och Gigger har visat prov på utomordentligt bristfällig kommunikation med och transparens mot marknaden. Kurserna har tagit stryk och det är synd på så bra affärer i grunden. Index stänger på -0,98 %.

Med det önskar vi våra läsare en fantastisk helg och ser fram emot nästa börsvecka!

___________________________________________

Vecka 19
Tung vecka för index och veckans bidrag får tuff start

God morgon,
Ja denna vecka gick i moll för konceptet och det totala indexet vänder ner till negativt igen. Detta till trots så hade vi fyra av aktierna som nådde All-Time-High. Först måste vi nämna Obducat som åter gjorde sin högsta notering sedan analys och nu bara är ca 10 procentenheter från den långvarige ettan TerraNet, kan vi se ett tronskifte nästa vecka? Utöver den så gjorde Beyond Frames, Chordate Medical och Klaria Pharma sina högsta noteringar sedan de analyserades av våra duktiga läsare.

Fredagens bidrag fick ingen vidare start. När börsen stängde hade aktien tappat hela 10,26 % första handelsdagen som veckans aktie. Mycket av effekten tros komma från Elon Musks uttalande mitt i veckan om energiförbrukning vid framställande av Bitcoin. De som investerade i Goobits IPO har dock inte gjort en dålig affär så här långt, de gick in på 3,91 kr per aktie och har således nära 100 % avkastning redan.

Nu tar vi nya tag inför en ny vecka som vi hoppas kommer att gå mer i dur än denna.

Vi på Redaktionen önskar er en fortsatt skön helg!

___________________________________________

Vecka 18
Vilken Berg-och-dal-bana – Index kvar på plus – Stark start för veckans bidrag

Kära följare av sveriges mest  populära koncept för analyser, det har varit en underhållande vecka.

Inte mindre än fem av aktierna gjorde ett nytt All-time-high sedan de kom med i konceptet, dessa är QuickBit som inte bara gjorde ATH för Veckans Aktie utan faktiskt aldrig sedan notering har stått så högt som nu (18,20). Med på tåget åker då också en av storägarna i QuickBit, Front Ventures. Vidare gjorde Obducat en otroligt stark vecka som satte dem både på andraplatsen totalt och ATH sedan analys. Klaria Pharma gjorde ytterligare en stark vecka och har nu klättrat ända upp till en tredjeplats. Vi har med i listan av högsta notering Beyond Frames.

Jennifer Berntsson tog sig an EyeonID och gjorde det med bravur, en uppgång på hela 3,8 % första handelsdagen som veckans aktie hos Finanstid, missa inte att läsa den. Vill också passa på att teasa om att dagens avsnitt i vår podcast Framtidsbolagen är just “Ögats” Patrik Ugander som gästar och berättar allt om bolagets senaste planer och utveckling, oerhört spännande, missa inte heller det.

___________________________________________

Vecka 17
Ny succé för konceptet och Index vänder till plus igen

Länge har vi väntat på att Engblom ska göra en comeback och när han gör det så gör han det med besked! Den spännande Effnetplattformen gjorde inte mindre än +10,47 % redan första handelsdagen som Veckans Aktie, och då var det ändå bara en halvdag. Riktigt lyckad comeback och den analysen vill ni inte missa!

Indexet hoppade upp med flera procentenheter och är nu positivt igen, framför allt var det förutom veckans bidrag tre aktier som gjorde All-Time-High och dessa var Netmore Group, Klaria Pharma samt Gigger som samtliga gjorde riktigt fina veckor.

Med detta önskar vi alla våra läsare en trevlig Valborg och en riktigt god helg!

Vecka 16
Mycket små rörelser och analysdebutant får en fin start

På det hela taget var det en synnerligen tråkig vecka för konceptet med mindre rörelser både uppåt och nedåt, när röken hade lagt sig så var index åter nere på negativa siffror.

Självklart fanns det ljuspunkter även denna vecka, bland annat fick vi två nya All-Time-High. Den ena var säkerhetsbolaget Sensec vars nyförvärvade dotterbolag BOSAS gör enorma framsteg och i stort sett redan fyllt årets budget vilket Finanstid rapporterat om de senaste två veckorna. Den andra är Klaria Pharma som hade en riktigt stark vecka.

Vi fick en debutant på skribentsidan och det var ingen mindre än Finanstids egen Jacob Svensson som provade sina vingar med en Norsk aktie inom laddstolpar för elbilar, Zaptec. Aktien fick en stabil första handelsdag som deltagare i Veckans Aktie med en uppgång på ca 1 %, vi som följt konceptet länge är bortskämda med starkare förstadagar men en uppgång är en uppgång och det bådar gott för den här aktien. Kanske ger det blodad tand för flera analyser från vår talangfulle Jacob.

Trevlig Helg!
___________________________________________

Vecka 15 
Veckans Aktie Index vänder upp till plus!

Warren Buffet har någon gång uttryckt att “Aktiemarknaden är stället där pengarna går från de otåligas fickor till de tålmodigas”, det här är beviset på det. Efter många veckor på minus så är vi nu på plus igen, inte med mycket men det är ändå en förlösande känsla att vara på rätt sida.

Veckans bidrag Gigger fick inte en flygande start men har haft en fin uppgång i några veckor innan, från att ha sjunkit ganska mycket under fredagen så återhämtade sig aktien under eftermiddagen och stängde på knappt 2 % minus första handelsdagen. Hasse Hamids analys är dock grymt bra och alla förutsättningar verkar finnas för en trevlig resa i aktien framåt.

Två av listans papper gick från rött till blått, den mest utmärkande var Lipidor som gjorde en jättefin vecka, även Aptahem gick från rött till blått men inte lika utmärkande.

Hela fem aktier noterade All-Time-High när marknaden stängde på fredagen, dessa var Obducat, Investor, Netmore, QuickBit och Sensec. Investor såklart stark av den oerhört starka börs vi har för tillfället. Sensec stärktes av en fin artikel i Finanstid om dess potential att växa globalt med sitt nya förvärv. 

Nu tar vi på redaktionen helg och ser fram emot en fantastisk nästa vecka!

___________________________________________

Vecka 14
Ny succé för Veckans Aktie, fem nya ATH och tre aktier från rött till blått

God söndag kära läsare!

Vi inleder med veckans bidrag och det var Jennifer Berntsson som skrev en bra analys om Zoomability. I vanlig ordning reagerade marknaden kraftigt efter att analysen distribuerats till er läsare och i sociala medier. Aktien ökade kraftigt i den inledande handeln och stannade efter första handelsdagen på +6,19 %. Vi börjar bli väl bortskämda med den här effekten när våra läsare sniffat upp en bra aktie och skriver en analys om den. Vi tror inte att uppgången är färdig med detta.

Vi fick hela fem stycken All-Time-High noteringar denna vecka. De aktier som gjorde sina bästa fredagsstängningar sedan analys är:
Obducat
Investor
Beyond Frames (Förra veckans bidrag som dessutom utlöste en teknisk köpsignal)
Netmore
Braincool
Givetvis ska dessutom veckans bidrag Zoomability läggas till raden.

Vi fick också tre aktier som vände från rött till blått denna vecka. Quickbit som varit djupt ner i det röda träsket i över ett år har presenterat flera fina nyheter den senaste tiden som uppskattas av marknaden, bland annat har en nästan helt ny styrelse valts in i veckan och två av dessa nya har dessutom gjort insynsköp, tillsammans med VD som också gjort insynsköp. Quickbits positiva trend har också dragit med sig en av sina större ägare Front Ventures som efter lång tid på minus har vänt upp till plus totalt sedan analys. Här kan vi verkligen tala om att tålamod vinner. Den tredje aktien som vände från rött till blått var Braincool som faktiskt aldrig legat på plus, förrän nu, låt oss hoppas på en fortsättning norrut.

Indexet är retsamt nära positivt nu efter ännu en bra vecka, vi på redaktionen hoppas och tror att det tar sig över redan i nästkommande vecka. Vi har sagt det förut och säger det igen, det är oftast lönsamt att hålla sig uppdaterad med Sveriges häftigaste koncept för läsaranalyser!

God helg önskar Redaktionen!
___________________________________________

Vecka 13
Kraftig återhämtning på kortveckan, hela 7 st All-Time-High

Indexet tog ett rejält kliv uppåt då flera aktier på listan visade stor styrka. Hela 7 aktier på listan noterade högsta kursen sedan analys, dessa var:
Chordate
Obducat
Investor
Netmore
Klaria
Qiiwi
och veckans bidrag Beyond Frames.
Sammantaget gick index upp med dryga 4 % och nu är vi och nosar på positiv utveckling igen.

Veckans bidrag kom från Sebastian Clausin och var en favorit som efterfrågats från läsarna en längre tid. Spelbolaget med fokus på Virtual Reality (VR), Beyond Frames har många intressanta triggers framöver. Marknaden gillade vad de läste på torsdagsmorgonen och trots att börsen stängde redan 13.00 så hann den klättra uppåt med 3,46 %, stark analys som ni inte bör missa.

Låt oss nu alla ladda batterierna under påskhelgen så ses vi efter den, fulla av energi!

Glad Påsk!

Vecka 12
Trist vecka för konceptet, index backar nästan 4 %

Ja inte nog med att logistiken sviktade för den analys som var planerad att släppas på fredagsmorgonen utan hela veckan gick faktiskt i moll. Några ljuspunkter fanns dock. Netmore Group som hade en otroligt stark start släppte en rad nyheter under veckan och stängde veckan på all-time-high, 1,56 SEK och drygt 25 % upp. Även Obducat hade en fin vecka och lyfte något. Utöver dessa så stod det ganska still eller gick nedåt.

Bidraget denna vecka uteblev som sagt på grund av sviktande logistik och av orsaker som inte gick att påverka, vi kan inte annat än att be om ursäkt till alla er läsare som satt och väntade på en ny analys på fredagsmorgonen, det kommer inte att hända igen.

Nu hoppas vi på en riktigt fin kommande vecka, det är påskvecka och kortare än vanligt men nog ska vi hinna göra lite fina affärer ändå.

Allt gott!

___________________________________________

Vecka 11
Jennifer Berntsson hittar ytterligare en rivstartare!

God lördag kära läsare!
Det var en ganska sur börsvecka i stort med få riktigt stora rörelser vare sig för veckans aktie eller börsen i stort. Veckans Aktie index backade med drygt 2 %.

Som sagt få riktiga ljuspunkter att berätta om men en riktigt fin finns det. Jennifer Berntsson som för bara 2 veckor sen analyserade Obducat som i sin tur tackade för förtroendet att bli Veckans Aktie med att stiga över 26 % första handelsdagen. Igår var det dags igen, Jennifer hade denna gång gått in på djupet i ett av de mest intressanta IoT-bolagen (Internet of Things)för tillfället, Netmore Group. Nästan samma effekt igen, när Finanstids läsare läst klart och bestämt sig åkte aktien upp med dryga 16 % på förmiddagen, efter lite vinsthemtagningar etcetera så stannade aktien på +10,84 % första handelsdagen. Inte illa alls, det tåls att sägas igen, det är lönsamt att prenumerera på Finanstids nyhetsbrev!

Vi är nu uppe i imponerande 37 analyser! Alla finns att beskåda och granska i denna redovisning, en skattkista av aktievisdom helt enkelt!

Trevlig Helg!

___________________________________________

Vecka 10
Väldigt bra vecka – Veckans Aktie Index upp med 6 %

En väldigt bra vecka för veckans aktie med en rykande avslutning på fredagen, så kan man väl sammanfatta vecka 10. Indexet upp med över 6 % och är nu retsamt nära plus igen.

Veckans bidrag, Qiiwi Games, kom från Joakim Åberg som har flera analyser med topp-placeringar i konceptet, bl.a TerraNet, Chordate och Ziccum. Denna vecka var det ett spelbolag som synades i sömmarna och effekten lät inte vänta på sig, aktien upp med 3,74 % redan första handelsdagen. Missa inte den analysen inför nästa vecka, klicka på länken i listan för att läsa hela.

Hela fyra papper i listan noterade sig för all-time-high denna vecka, dessa är Chordate, Obducat, Investor och så veckans bidrag då Qiiwi Games. Ett papper som fick en fantastisk resa efter att ha harvat på extremt låga nivåer är fintechbolaget QuickBit, tidigare i veckan släpptes info om den app och betalkort med direktkopplad kryptovaluta som presenterades för en tid sedan, vilket fick aktien att gå bra hela veckan. På fredagen kom så nästa nyhet att de tre största ägarna föreslagit en omfattande styrelseförstärkning för att förbereda sig för framtida expansion. Det var en lista med inte mindre än fyra starka namn som föreslås väljas in på en extra bolagsstämma inom kort. Givetvis var det här en mycket positiv signal till marknaden och aktien stängde nästan 10 % upp på fredagen efter att ha handlats ännu högre tidigare under dagen.

Ett bolag som brottas med problematik och tvivlande aktieägare är solenergibolaget Parans som under fredagen fick ytterligare ett bakslag då nuvarande VD har sagt upp sig. Enligt beskedet är anledningen det allt större inflytandet från kinesiska storägare, om det är sanningen eller om det finns någon annan fnurra på tråden återstår att se.

Nu blickar vi fram emot en minst lika bra nästa vecka och glöm inte att följa Veckans Aktie för bättre aktieaffärer.

___________________________________________

Vecka 9
Berntsson sätter nytt rekord med sitt bidrag

Ja det är svårt att inte börja här, aldrig tidigare har det varit så lönsamt att ta rygg på våra duktiga läsares analyser. Denna gång var det Jennifer Berntsson som tog fram en gammal trotjänare som bytt verksamhet ett par gånger sedan den listades, nämligen Obducat. Aktien tackade för förtroendet och gick upp med hela 26,03 % första handelsdagen, det är ett rekord som heter duga! Grattis till alla som tog rygg! Det blir en spännande aktie att följa framåt.

I övrigt var det ingen riktig höjdare för Veckans Aktie Index som sjönk med nära 3 %, i stort sett inga aktier på listan gick uppåt men å andra sidan inga riktigt stora fall heller. Lite av en tråkvecka helt enkelt. Några som kan nämnas som tog mark var Chordate och QuickBit medan Abelco, Coegin Pharma och Spectracure var veckans förlorare.

Vi lägger den veckan bakom oss och blickar fram emot nästa!

___________________________________________

Vecka 8
Kommunikationsdebakel skapar kaos för Veckans Aktie

God lördag!

Det är svårt att inte börja med förra helgens PM-tennis som fortsatte i veckan och som vände upp och ner på ett flertal aktier i konceptet, men vad var det egentligen som hände? Jo, huvudpersonen i det här är en viss Masoud Khayyami. Han är inte bara VD för SpectraCure utan har också inblandning i bland annat Lumito och ProLight som också ligger med i vårt koncept. Det var på torsdagen som Lumitos VD Urban Widén släppte ett PM om ett samarbete med börsgiganten Sectra, uttalandet fick Lumito att skjuta i höjden såklart. Under helgen så var det en journalist på Dagens Industri som kontaktade Sectras VD Torbjörn Kronander om saken som dementerade det hela.
Följden blev att ALLA bolag som Khayyami har inblandning i fullkomligt slaktades vid börsens öppning på måndagen, för att ett (1) bolag (Lumito), eventuellt har uttryckt sig på ett märkligt eller felaktigt sätt. Det är fortfarande inte klarlagt vem som gjort fel i det här men det är märkligt att tänka att någon skapat ett sådant PM och trott att det bara skulle flyga under radarn.
Det här är ytterligare ett bevis på att den svenska finansdammen är alldeles för grund, förra veckan var det aktieägarna i iApotek som fick en rejäl smäll pga något varken de eller bolaget hade en rimlig chans att motverka. Varför ska aktieägarna i exempelvis ProLight straffas för att VD i Lumito sagt något fel? “Guilt by association” är något av det vidrigaste som finns då det på aktiemarknaden drabbar helt andra än de som är inblandade och kan bara uppstå i ett lilleputtland som Sverige där ankdammen är alldeles för liten och alldeles för grund. Nog om detta, vi har inte sett slutet av detta är min övertygelse men det var den största anledningen till att Veckans Aktie index dök ned under nollan igen.

Veckans bidrag BoMill var konceptets första inom foodtech, mycket intressant! Den var faktiskt uppe och dansade på 6 % uppgång men stannade på 1,4 %, men plus är plus, även om vi är bortskämda med stora uppgångar första handelsdagen. Har du inte läst Martins analys så gör det, väldigt genomarbetad och ett mycket spännande case!

Nu råder jag alla som har lika vackert februariväder som jag att ut och fånga dagen, våren är på väg!

Trevlig Helg!
//Redaktörn

___________________________________________

Vecka 7
Debutanter i veckans bidrag och stora förändringar i leaderboard

God förmiddag!
Denna vecka fick vi debutanter som skrev veckans bidrag genom David & Martin som skrev en fantastiskt djuplodande och intressant analys om BrainCool, missa inte den! Den fick ingen flygande start kursmässigt utan landade oförändrad första handelsdagen men 2021 ser väldigt spännande ut. Det är bidrag nummer 33 till Veckans Aktie och listan börjar nu onekligen bli väldigt lång och innehållet väldigt värdefullt. Finanstid tackar för bidraget och ser fram emot ett långt och lönsamt samarbete.

Indexet föll något ner till +4,63 % men är fortsatt stabilt på plussidan, det är fortfarande lönsamt att följa Veckans Aktie och det bästa sättet att få till sig information om bolag direkt från insatta aktieägare.

Vi hade ganska stora förändringar i indexet och de stora klättrarna var bland annat Lumito som skickade ut ett pressmeddelande om ett stort samarbete, beskedet skickade upp aktien till en tredjeplats på listan med en total utveckling om 37,57 %, starkt jobbat! Andra positiva var några surdegar som Abelco, QuickBit och Chordate som alla gjorde tvåsiffriga uppgångar i veckan.

iApotek är inne i en mycket dålig historia och med det rasar aktien. Det hela handlar om att en ny storägare har köpt in sig under den senaste tiden och har nu kallat till en extra stämma för att byta ut hela styrelsen och ledningen samt ändra verksamheten i någon mån. Till saken hör att den person som är ny storägare under förra sommaren avnoterades med ett annat bolag från just Spotlight som iApotek är noterade på. Bolaget är nu placerat på observationslista med anledning av händelsen och efter några bra veckor så gick luften ur aktien helt. Vi väntar med spänning på utvecklingen av detta.

___________________________________________

Vecka 6
Indexet ökar med nära 8 %, Berntssons raketer mot toppen men förstaplatsen fortfarande ohotad

God lördag kära läsare av sveriges mest intressanta koncept för läsaranalyser.

Det blev en otroligt bra vecka för Veckans Aktie och vi gick från +2,10 % till +9,75 %, en stor prestation med tanke på att vi nu har 32 olika papper att följa. Mer än 30 000 kronor har den som ryggat veckans aktie med 10 000 kronor tjänat på drygt sju månader.

Åter har vi fyra aktier på All-time-high och hälften av dessa kommer från Jennifer Berntsson. Det är Adverty och Bublar som åker raka vägen upp till andra och tredje plats efter en väldigt stark vecka av de båda, många av Berntssons analyser visar att tålamod vinner och efter tröga starter så kommer de nu som raketer. Ett tips att kolla hennes övriga analyser som kanske inte har påbörjat sin resa uppåt ännu, är på sin plats. En annan är ju vår ohotade ledare TerraNet, hela  366 % efter denna vecka, helt galet, men många i ägargrupper och andra forum hävdar fortfarande att bolaget är mycket undervärderat i jämförelse med bl.a utländska konkurrenter. Den som lever får se. Den sista högstanoteringen är trotjänaren Investor och det är väldigt roligt att ett sånt stabilt papper kan vara med och tampas med raketerna.

Veckans bidrag blev Coegin Pharma som för ovanlighetens skull inte fick en superstart i konceptet med en nedgång på dryga 3 %. Det man ska ha klart för sig är att det är inte alltid som den där fredagen kommer exakt då det passar bäst kursmässigt, det måste man ha överseende med. Förhoppningsvis får den en fin resa framåt.

Några riktiga bottennapp hade vi inte denna vecka, tvärtom så har många av de tidigare besvikelserna återhämtat sig ganska väl kursmässigt. Nu tar vi som sagt helg och ser fram emot nya framgångar i nästa vecka.

___________________________________________

Vecka 5 
Indexet upp med 5 %, nyemission i Index och veckans bidrag gör succé (igen)

Ja det är inte konstigt att hela aktiesverige hänger på låset till Finanstid strax innan 8 varje fredag, för vem vill väl missa det omåttligt populära konceptet Veckans Aktie? Denna gång var det Jennifer Berntsson som kom med bidraget Lumito och effekten lät sig inte vänta, 6,64 % uppgång för veckans bidrag! Som grädde på moset så hade flera av Jennifers analyser en riktigt bra vecka vilket vi kommer till senare.

Indexet upp med mer än 5 % i veckan, från -3 % till +2,1 % vilket är trevligt. Vad som är än mer trevligt är att inte mindre än FEM aktier avslutade på All-Time-High. TerraNet som fullkomligen krossar listan just nu med en total uppgång med smått otroliga 210 %. Som en dark horse kom också Bublar visslande och befäste andraplatsen med sin högsta notering sedan analys och en total uppgång med mer än 46 %. De övriga tre som noterar sin högsta kurs sedan analys är nykomlingen Lumito, förra veckans Metacon och listans enda large cap aktie Investor.

Listans stora jumbo Index Pharmaceuticals som för ett tag sedan aviserade att de behövde göra en nyemission släppte nyligen villkoren för den operationen. För varje aktie man innehar fick man teckna fem nya till teckningskursen 1,20 SEK per aktie. Med tanke på att aktien för närvarande står i 1,78 SEK så vore det ju vansinnigt att inte teckna enligt de villkoren, så det gjorde vi. Med anledning av det har GAV (genomsnittligt anskaffningsvärde) uppdaterats i redovisningen och genom det så blir också utvecklingen en annan.

Vi hade inget riktigt sänke denna vecka även om vaccinaktier hade en lite sämre vecka.

Nu hoppas vi att konceptet fortsätter på den här positiva trenden och med det önskas alla trogna läsare en riktigt fin helg så tar vi nya tag på måndag!

___________________________________________

Vecka 4
Clausin debuterar med stor framgång

Det är lite av en berg-och-dalbana i Veckans Aktie Index, nu är vi nere på minus igen efter en ganska sur vecka för våra aktier men ljusglimtar saknas inte alls!

Vi fick en debutant till vårt framgångsrika gäng genom Sebastian Clausin som analyserade Metacon som sitt första bidrag till konceptet. En mycket genomarbetad analys och marknaden lät inte vänta på sig, aktien var upp 4,83 % vid stängning men var ännu en bit högre under första handelsdagen som Veckans Aktie.

Det var som sagt en ganska sur utveckling för aktierna i vårt koncept men en som gick mot strömmen var Adverty som offentliggjorde ett samarbete med Verizon Media och rusade upp till en tredjeplats, kul för den aktien som varit på plus sedan första dagen och nu alltså ger i slag med de riktigt framgångsrika analyserna, tredje plats denna vecka med en uppgång totalt på 30,52 %. 

Den stora besvikelsen denna vecka var QuickBit. Bolaget kom med en vinstvarning inför nästkommande kvartalsrapport av vilken det framgick att den fina vinsttakt man kunnat redovisa med omkring 30 MSEK per kvartal, i stort sett är helt utraderad. Den stora orsaken till detta stora tapp hänvisas till bolagets ansträngningar att vikta över verksamheten mer mot konsumentmarknaden. QuickBit brottas alltjämt med stora problem att kommunicera med marknaden på ett förtroendeingivande sätt och varje offentligt uttalande skapar fler frågetecken än de rätar ut. QuickBit rasade med över 18 % på vinstvarningen. Givetvis drog det stora kursfallet med sig några av de ägarbolag som QuickBit har, för veckans aktie är det Front Ventures och Abelco.

Med det önskar vi på redaktionen våra läsare en riktigt god helg och en riktigt fin kommande börsvecka.

___________________________________________

Vecka 3
Portföljen vänder till PLUS och TerraNet sticker ifrån resten

Ja, nu är vi på rätt sida igen, inte med mycket men ändå på rätt sida, skönt.

Veckans bidrag som var techbolaget Adverty som säljer reklam i mobilspel gjorde ingen besviken, 7,98 % uppgång redan första handelsdagen, mycket intressant och Redaktionen rekommenderar verkligen er att läsa denna analys.

TerraNet ledde redan förra veckan med en uppgång på över 100 % (för första gången sedan konceptets start), denna vecka drar den iväg med ytterligare 35 % upp till 135,77 % uppgång, helt fantastiskt och just nu står den helt ohotad i listan. Andra klättrare var Eurobattey som klättrade upp till en fjärdeplats i listan, även Klaria Pharma och Bublar hade en riktigt bra vecka även om ingen av dessa kom över kanten till plus.

Sänket även denna vecka var Index som utlyst en nyemission till kursen 1,20 kr per aktie och för varje innehavd aktie får man teckna fem nya aktier, det bäddar för en stor utspädning och sannolikt kommer vi att landa ungefär på den teckningskursen innan det kan vända uppåt igen.

En trevlig Helg önskar vi med detta!

___________________________________________

Vecka 2 
Små rörelser i portföljen – första Veckans Aktie över 100 % uppgång!

Kära följare av sveriges mest intressanta forum för läsaranalyser, då var det dags att uppdatera igen.

Veckan har genomsyrats av kraftiga rörelser på enskilda aktier medan totalen rörde sig marginellt, tyvärr gick vi ner på negativt igen med -0,29 %, inga problem att återhämta till nästa vecka.

Det absolut mest positiva var TerraNet som fick de första beställningarna från ett tidigare kommunicerat ramavtal och hade en otroligt stark vecka, när röken och dimman lagt sig på fredagseftermiddagen stod aktien som ny ledare med en utveckling på hela 101,22 %! Du kan läsa hela pressmeddelandet om triggern som utlöste kursuppgången här.

Sämre gick det för InDex och Chordate. Den förstnämnda aviserade en nyemission till en teckningskurs långt under befintlig kurs och Chordates migränforskning hindrades igen med anledning av Covid-19. Båda aktier fick allvarliga smällar.

Veckans bidrag var Parans Solar Lightning som hade en bra förstadag med en uppgång på 2,37 %.

Nu tar vi helg och ser fram emot nästa vecka som blir spännande på så många sätt.

___________________________________________

Vecka 1
Portföljen går som tåget – Vänder till plus och veckans bidrag får en fin start

God fortsättning kära följare av rikets mest intressanta koncept för läsaranalyser! Denna fyradagarsvecka blev i många avseenden en blå historia, såväl Veckans Akties portfölj som alla index hade otroligt fin start på året.

Årets första bidrag som kom från Facebookforumet Aktieinwest fick en riktig smakstart. Isofol Medical ökade med hela 6,91 % första handelsdagen som Veckans Aktie. Det börjar verkligen bli mer regel än undantag att de ökar ordentligt första handelsdagen. Det är kanske inte så märkligt, med mer än 40,000 vetgiriga prenumeranter på Finanstid, som sitter och väntar varje fredag klockan 08.00, får analyser påverkan på marknaden på ett sätt som få andra kanaler har, i synnerhet välskrivna analyser.

Veckans Aktie-portföljen passade på att vända upp till positivt. På 27 olika analyserade aktier är den totala portföljen nu upp med en dryg procent och det är härligt att se de blåa siffrorna i redovisningen igen, nu slipper vi förhoppningsvis se röda siffror igen.

Det är de ständiga topparna som drar iväg ytterligare! Attana, Ziccum och TerraNet har fightats om topplaceringarna sedan mycket länge och det är fortfarande de som drar på däruppe i toppen, en nyare analys som blandat sig i leken är Stenocare som analyserades just innan årsskiftet, nära 35 % upp är inte alls tokigt på den korta tiden!
Attana röner stora framgångar med sin teknik och nyemissionsspöket som belastade är som bortblåst, det börjar närma sig en dubblering av värdet sedan analys. TerraNet fick en avropsorder igångsatt sent på fredags eftermiddagen och aktien drog iväg, frågan är väl om uppgången är färdig för den här gången eller om det finns mer att ge, vi tror på det sistnämnda då uppgången bara hade en timme på sig.

Nu tar vi helg och ser fram emot en lika fin nästa vecka!

Trevlig Helg!

___________________________________________

Vecka 53
Oerhört stark årsavslutning!

Portföljen hoppade upp hela 4 % på börsårets sista tre dagar! Bara ett fåtal av de 26 aktier som analyserats backade under veckan. Tyvärr fick vi inte stanna på plus utan stannar på -2,52 %, men det plockar vi in i vecka 1 med lite flyt.

Den allra starkast lysande stjärnan var Attana som seglade upp på en klar förstaplats med en uppgång totalt på 66,67 % sedan analys. Detta trots att de tidigare ledarna Ziccum och TerraNet inte alls hade en dålig vecka utan även de hade fina uppgångar. Attana har precis genomfört en lyckad nyemission och mitt under den aktivitetens sista dagar kom artiklar brett i press om genombrott. Även Finanstid skrev en artikel om genombrottet som kan läsas på denna länk.  Utöver detta så hade Finanstid en stor intervju med Attanas VD Teodor Aastrup den 15 december som kan läsas i sin helhet här. Redan där hintade bolaget om att genombrottet troligtvis är nära förestående, mycket spännande läsning om vår nya ledare.
Det vore också fel att inte nämna QuickBit som fick lämna jumboplatsen efter en mycket stark kortvecka, återstår att se om den återhämtningen kan fortsätta. Värt att nämna är att de bolag som har ägarintressen i QuickBit som Front Ventures och Abelco inte har ökat i samma omfattning som QuickBit, kanske finns det en retroaktiv uppgång i dessa papper i kommande vecka.

Något riktigt bojsänke fick vi inte denna vecka och det är vi tacksamma för!

Med detta lägger vi 2020 bakom oss och ser fram emot ett förhoppningsvis riktigt bra börsår 2021.

___________________________________________

Vecka 52
Kortvecka och ingen Veckans Aktie – Återhämtning i portföljen

Denna julvecka var tämligen odramatisk. Som vanligt publiceras inget nytt bidrag om börsen är stängd på fredagen, vilket den var den gångna veckan.

Portföljen återhämtade sig en dryg procent och ligger nu på -6,42 %.

Vinsthemtagningar och realiseringstransaktioner fortsatte denna kortvecka, ingen aktie stack ut nämnvärt på nersidan, men det gjorde LightAir på uppsidan!
LightAir seglade upp i toppen av listan med en uppgång på 29 % på veckan. Anledningen är att utrustningen just nu testas för om den kan rensa luftburet virus vilket de första studierna pekar på, det vore naturligtvis ett otroligt genombrott i kampen mot Covid 19.

Vi blir inte långrandiga denna vecka utan låter våra läsare se över sina portföljer, glöm inte att läsa alla analyser, många av dom är lika aktuella idag som när de publicerades.
Nu ser vi fram emot årets avslutande vecka som även den bara är tre dagars börsöppet.

God fortsättning önskar Redaktionen!

___________________________________________

Vecka 51
Bra start igen för veckans bidrag, realiseringar och teckningsoptioner

Nu är det bara 6 börsdagar kvar på det här året. Ett år som på så många sätt har varit märkligt och oberäkneligt. I början av året när omfattningen av pandemin blev känd så gick proppen ur ordentligt för att sedan bara kort senare inleda en sällan skådad återhämtning och nu ser vi en våg två i Sverige vilket gör att i stort sett ingen vågar göra något riktigt statement. Det ska bli rätt skönt att lägga börsåret 2020 bakom sig även om det uppstått massor med möjligheter för att göra fina affärer.

Jennifer Berntsson stod för veckans bidrag Stenocare, ett Danskt bolag som arbetar med medicinskt cannabis. I vanlig ordning när det publiceras så fick vi även i denna en smakstart med en uppgång på hela 3,66 % redan första handelsdagen.

Portföljen som helhet tappade något till -7,68 % och vi kommer att förklara lite varför när vi tar upp de som droppade mest för veckan.

Några av ljuspunkterna var Sensec som hade en fin avslutning på veckan, mycket tack vare rykten om förvärv, vi får väl se om det kommer någon bekräftelse av det ryktet i kommande vecka. En annan klättrare var TerraNet som hade en fantastisk fredag utan någon tydligt kursdrivande information, lägger sig på en tredjeplats, starkt! Som sista tar vi en annan Berntsson-analys, nämligen LightAir som med sin teknik för luftrening kan ha en massiv inverkan i bekämpningen av spridning av Covid-19.

Tre av de som gick sämst under veckan har samtliga lite kopplingar till varandra rent ägarmässigt men det är inte det som utlöser den största negativa effekten utan något helt annat. QuickBit har både Front Ventures och Abelco som ägare, Front Ventures äger en ansenlig del av QuickBit och Abelco avsevärt mindre men ändå betydande. Självklart påverkar då en dålig vecka för QuickBit de båda men varför gick QuickBit svagt? Den största delen av svaret stavas “Teckningsoptioner”! Vid noteringen av QuickBit i augusti förra året såldes aktierna som sk units med teckningsoptioner. Dessa teckningsoptioner förfaller nu i december och det vore rent dumdristigt att inte teckna då teckningskursen är ungefär 50 % av nuvarande kurs. Problemet är att många är fullinvesterade även i stamaktien och effekten blir då att man måste sälja stamaktier för att teckna genom optionerna. Självklart är det en bra affär att göra så, man säljer en aktie och tecknar för samma belopp två nya. Problemet är att om många gör det samtidigt så påverkar det kursen för stamaktien som då även påverkar kursen i både Front Ventures och Abelco. Som grädde på moset så har Abelco precis gått igenom samma process med sin teckningsrätt. Där har ni en stor del av svaret på utvecklingen, vi räknar med en rejäl återhämtning i samtliga dessa aktier inom kort.

Som alltid är december en lynnig månad, de som inte har ISK-konto behöver kanske realisera vinster eller förluster för att jämka upp skatten och en del vill inte sitta i aktier över årsskiftet. Tycker dock inte det har varit jättetydligt just detta år men det är som sagt inget som varit riktigt som vanligt detta år.

I julveckan utgår veckans aktie vilket gör detta till årets sista så tar vi nya tag till nästa år!

Med förhoppningar om att ni ska få en riktigt härlig julhelg alla restriktioner till trots!

/Redaktionen

Vecka 50
Volatilt i veckan och veckans bidrag får en smakstart

Bästa fans av Veckans Aktie!

Det blev en volatil vecka trots att slutresultatet bara blev någon procent ner till -7,15. Veckan började riktigt svagt och en stor återhämtning skedde i slutet men det fanns stora skillnader.

Veckans bidrag Lipidor från Joakim Åberg fick en fantastisk start (i vanlig ordning när det gäller Veckans Aktie) och stannade på +4,85 % med det blev den faktiskt den bästa aktien för veckan. Ingen ny information utöver att artikeln fick en fin spridning, ytterligare ett bevis på vilken påverkan Finanstids koncept har på marknaden, men den största hjälpen får aktien när den väl ligger på listan och följs upp löpande av Finanstids redaktion.

Den allra sämsta denna vecka var Medivir och orsaken är att de annonserade en nyemission vilket skapade en säljfrossa. Under fredagen tappade aktien över 20 % och det är verkligen ridå ner, även Index har haft en dålig period av samma orsak, nyemissionsfrossan.

Bara några veckor kvar innan vi kan knyta ihop detta märkliga år 2020.

Trevlig helg önskar Redaktionen!

___________________________________________

Vecka 49
iApotek blev Veckans Aktie när Redaktören fick välja

Det var en vecka utan stora rörelser eller händelser, Veckans Aktie-Index sjönk två procent till -5,41 totalt.

Veckans Aktie blev Finanstids Redaktör Mattias Ahlbergs tredje. Denna gång var det onlineapoteket iApotek som synades i sömmarna och Ahlberg baserar sin analys mycket på en stor trigger som kan bli verklighet under andra kvartalet 2021. Första handelsdagen blev i vanlig ordning bra och aktien gick upp med 2,79 %.

Zignsec och Chordate var de som gick bäst under veckan. Ingen av dom med egentligen någon kursdrivande information. I Chordates fall ska tilläggas att det var en rush under stängning som gjorde den till gårdagens vinnare, kan det fortsätta på måndag?

SpectraCure stod för den största nedgången och inte heller där kom det någon kursdrivande information, men aktien är väldigt volatil och inget för den med svaga nerver.

QuickBit fortsatte sin kräftgång och trots att marknaden uppdaterades om bolagets utrullning av kort, app och även “QuickBit Merchant” så straffas aktien av marknaden. Avsaknaden av en tydlig resurs som kommunicerar med marknaden och verkligen har koll på både bolagets siffror men framför allt är riktigt insatt och ajour inom fintech är smärtsamt tydlig.
Ska man se det från andra hållet så kan man ju fundera på hur långt ner ett bolag kan sjunka i marknadsvärde när man tjänar över 100 MSEK per år och är under utveckling.
Det är lätt att glömma att QuickBit är en riktig framgångssaga och har få motståndare, om någon, oavsett bransch när det kommer till att tjäna pengar på MTF-listorna. Det är också lätt att glömma att aktien fortfarande är en bra bit mer än 100 % plus sedan notering, inte dåligt alls!

Med detta önskar vi er en riktigt skön helg och ser fram emot en ny börsvecka!

___________________________________________

Vecka 48 
Våldsamt bra avslutning på veckan

Tiden går undan nu när julen närmar sig, låt oss hoppas att den negativa trenden med Covid-19 är bruten innan jul och därmed rädslan och osäkerheten.

Veckans bidrag blev Aptahem som är ytterligare ett ypperligt intressant biotech-bolag, vi rekommenderar att läsa hela den välskrivna analysen från en av våra mest ambitiösa läsaranalytiker. Aktien gjorde +1,19 % första handelsdagen vilket bådar gott för framtiden.

Veckans klättrare blev Bublar som efter ett saftigt PM tog ett jätteskutt med över 28 % upp under fredagen, Bublar har fått ta en del stryk och utsatts för marknadens skepsis men tar många vettiga beslut och stångar sig fram på ett bra sätt.

Sänket denna vecka blev InDex Pharmaceuticals som aviserade att mer kapital kommer att behövas under nästkommande år. De täckte upp beskedet ganska bra med en del positiv information också men det räckte inte och bolaget blev stenhårt straffat av marknaden. Förhoppningsvis såg vi en överreaktion och att en rekyl uppåt kan komma i kommande vecka.

Portföljen som helhet tappade marginellt ned till -3,51 men vilken fredag vi bjöds på eller vad sägs om det här: Bublar över 28 %, SpectraCure, Ziccum, Eurobattery, QuickBit och LIDDS, samtliga med uppgångar över 5 %!

Nu stänger vi denna vecka och njuter av helgen samt ser fram emot kommande vecka.

___________________________________________

Vecka 47
Riktig hajpaktie utvald till Veckans Aktie

Gott folk! Vi kommer att förnya veckarapporteringen av redovisningen något. Den kommer hädanefter att fokusera på veckans senaste analys, lite grann om portföljens utveckling samt information om “runners” det vill säga riktiga klättrare i listan och även motsvarigheten veckans förlorare. I de två sista fallen kommer det även att vara med orsakerna till de stora förändringarna, ofta genom länkningar.

Ja, det var en riktig “folkaktie” som synades i sömmarna denna vecka. SpectraCure är lika omtalat som intressant, den som läser analysen förstår varför, en dryg procent första handelsdagen och väldigt mycket snack om analysen där ute på forumen. Vi rekommenderar verkligen att läsa analysen och ta reda på vilka triggers som kan göra pappret till en raket.

Portföljen i stort tappade ett par procent men inget allvarligt. Knappt – 3 % ligger portföljen på nu och vi ser fram emot att åter ligga på plus.

Den riktiga klättraren blev på veckans sista handelsdag och under den allra sista timmen. Det var ZignSec som under sena eftermiddagen släppte ett PM om fortsatt samarbete och ny miljonaffär med denna Tyska storkund, det fick aktien att skena och frågan är om den har skenat klart eller om det kommer att fortsätta under måndagen? Länk till pressmeddelande här. 

Veckans bojsänke blev dessvärre QuickBit som kom ut med en kvartalsrapport, en vecka försenad och med en öppen session för att presentera och svara på frågor runt rapporten. Rapporten i sig var inte särdeles negativ utan ganska nära i linje med vad de flesta hade förutsett, men presentationen och sessionen där ledningen skulle svara på frågor runt rapporten blev en fullständig katastrof. Ledningen var bedrövligt dåligt förberedd och satt och läste innantill och några särskilt uttömmande svar på frågor var det ont om. Upplevelsen är att QuickBit helt saknar någon som kan sälja in bolaget och dess affärsidé och att självförtroendet inte är på topp.

___________________________________________

Vecka 46
Små rörelser uppåt totalt men vissa rycker fint

Denna vecka hade vi en för det här konceptet debutant som analytiker men det är sannerligen ingen duvunge på analyser. Även om Hasse Hamid främst gjort sig känd som en teknisk analytiker så visar han med sin debut att han hanterar fundamental analys ypperligt också. Tyvärr en liten nedgång första handelsdagen men det tar vi igen i nästa vecka. En fin gest från bolaget Klaria Pharma som analyserades var att de själva släppte ett PM om saken. Hela PM:et kan läsas här.

Totalt så rörde sig portföljen bara med 0,21 % uppåt till -0,61 % men det var två aktier som verkligen stack ut till det positiva. Det var Abelco som fullkomligen pepprade marknaden med pressmeddelanden i veckan och till det har det varit Eurocine Vaccines som oerhört snabbt har seglat upp till en andraplats.

Med detta tar vi helg för denna vecka och hoppas på en fin kommande vecka, triggers saknas inte!

___________________________________________

Vecka 45
Små rörelser uppåt, Ziccum upp på förstaplats, liten återhämtning

Vänner,
Trots ganska stora fluktationer på portföljen under veckan så när röken lagt sig, hade vi inte jättestora rörelser på totalen. En liten återhämtning fick vi se och vi är nu nära nollan igen på portföljen. Det slutade på -0,82 %.

Ett tronskifte hade vi också och det var Ziccum som efter ett antal trevliga nyheter fullkomligt seglade upp, förbi Attana och till förstaplatsen.

Veckans bidrag var också en mycket glad överaskning! Eurocine Vaccines som enligt analysen var översåld och bortglömd visade det på den första handelsdagen, redan 10 minuter efter fredagens öppning var aktien upp över 20 %, den avslutade dagen med en uppgång på 13,83 %.
Det här börjar bli en vana för Veckans Aktie och det är just det som är anledningen till att det är direkt lönsamt att anmäla sig till Finanstids nyhetsbrev, våra läsare får veta sånt här innan resten av marknaden.

Så var inte steget efter utan steget före och anmäl er till nyhetsbrevet redan idag!

Trevlig Helg!

___________________________________________

Vecka 44
Ännu en blodröd vecka men veckans bidrag levererar över 15 % på första handelsdagen

Portföljen fick se ännu en vecka av slakt men likt vecka 43 så gick fredagen starkt och räddade upp lite. Inte minst för att Veckans Aktie denna vecka Chordate Medical, som är Joakim Åbergs sjätte analys steg med hela 15,56 % redan under första handelsdagen! En raketfärd upp till fjärdeplatsen, nu hoppas vi att den håller sig kvar där uppe. Detta oavsett så gick portföljen ned på negativa siffror totalt för första gången sedan starten.

Den uppmärksamme har sett att en ny kolumn har införts i redovisningen “ATH”. Anledningen till denna redovisning är för att påvisa vilken potentiell utveckling portföljen skulle kunna ha om man använde sig av en aktiv trading. En uträkning kommer nästa vecka men den som är sugen på resultatet kan räkna själv tills dess.

Nu lägger vi den här röda veckan bakom oss och väntar med spänning på nästa vecka som har en väldigt påverkande ingrediens vi inte är vana vid, presidentvalet.

Trevlig Helg från Finanstids Redaktion!

_________________________________

Vecka 43
Tuff vecka men med en grymt stark avslutning och Veckans Aktie hoppade upp nästan 9 % första handelsdagen. 

Det var dags för Chefredaktören Mattias Ahlberg att för andra gången i konceptet Veckans Aktie, vässa pennan och ge sig på en analys. Denna gång var det säkerhetsföretaget Sensec Holding som togs upp att synas i sömmarna. Effekten var påtaglig, utan några som helst andra triggers så gick Sensec upp 8,89 % redan första dagen. Analysen bygger på att det finns mycket potential med begränsad risk, mycket läsvärt, missa inte den!

I övrigt hade portföljen en extremt tuff vecka de första 4 dagarna med breda nedgångar men återhgämtade sig något under fredagen. Totalt ligger nu utvecklingen på portföljen totalt på 1,28 %, farligt nära noll. Förhoppningsvis kan vi se lite upphämtning under kommande vecka.

Redaktionen önskar med detta våra trogna läsare en riktigt skön helg och ladda batterierna för en ny börsvecka på måndag.

_________________________________

Vecka 42
Svagt bakåt för veckan och läs om bolaget som fick Leif GW att öppna plånboken

Förra veckans aktie Abelco fick en riktigt slagig första vecka med stora fall och återhämtningar. Att det fanns fallhöjd beskrevs redan i analysen men inte hade man kunnat tro att det skulle vara så mycket. Efter en bra torsdag stannade i alla fall aktien på runt 8 % negativt vilket var ungefär det samma som efter första handelsdagen.

I övrigt var det en ganska tråkig vecka för aktierna i portföljen, totalt backade totalen med ca 2 % och landade på +5,51 %. Det som stack ut något var Bublar Group som gick fint framåt hela veckan och redan har klättrat upp på en fjärdeplats i listan med en uppgång på över 23 %.

Veckans Aktie var Jennifer Berntssons tredje analys (som också skrivit Bublar) och det var en techaktie som fick Leif GW Persson att öppna plånboken rejält när den börsintroducerades för ganska exakt ett år sen. Hur det gick? Ja, hyfsat, GW brukar vara extremt skarp när han tar position i IPO:s och det här är inget undantag. Från noteringskursen har den haft en uppgång på runt 200 % och verkar ha mycket mer att ge.
Missa inte denna spännande analys! Första handelsdagen bjöd på en uppgång med 1,77 %.

Med detta önskar Redaktionen alla läsare en underbar helg och ser fram emot en härlig nästa vecka!

____________________________________

Vecka 41
Små rörelser och tredje investmentbolaget upp för analys

Kära läsare av sveriges mest växande analyskoncept, hoppas att ni har en fantastisk lördag med möjlighet till återhämtning.

Denna vecka har genomsyrats av ganska små rörelser. Där uppe i toppen kivas Attana och Ziccum om förstaplatsen, TerraNet går fortsatt mycket starkt och Front Venture fortsätter sin klättring även om fjärdeplatsen kvarstår sedan förra veckan.

Veckans Aktie blev Abelco Investment Group och det var chefredaktören själv som tog tag i pennan denna vecka. Nu fick det inte alls den start som vi hade hoppats på och något vanskligt kan det vara att köra en aktie som gjort 100 % uppgång på kort tid, vi tror dock att i det långa loppet är det en bra investering och att det ligger mycket dolda värden i bolaget efter sammangåendet med Fatfish.

Portföljen rörde sig en dryg procent nedåt vilket får anses ok med hänsyn till att Abelco tappade över 5 % första dagen, det tar vi igen nästa vecka! Över 14 000 kr har porföljen ökat i värde.

Trevlig Helg önskar vi på Redaktionen!

____________________________________________

Vecka 40
Front Venture revanscherar sig med besked och spännande spelaktie som veckans aktie

God lördag!
Om förra veckans sammanställning gick i moll så är det den raka motsatsen denna vecka, portföljen tar ett rejält skutt uppåt till nära 10 % och vi ska berätta varför.

Den stora skillnaden utgörs av Front Ventures som var den allra första aktie som utsågs till Veckans Aktie, den dippade rejält då och har inte sedan dess lyckats att ta sig upp på plus. Och så nu, på bara en vecka så går den upp och lägger sig på en fjärdeplats med en total uppgång på mer än 23 %. Vill du veta varför så är det bara att söka på bolagsnamnet på Finanstid så finns det ett gäng artiklar som förklarar, läs gärna analysen en gång till också.

Som Veckans Aktie utsågs  Bublar Group som analyserades av Jennifer Berndtsson, en riktigt välskriven och tydlig analys om en spännande aktie i den hajpade spelbranschen. Väldigt många aktieägare har gjort att analysen lästs rekordmycket den första dagen och kursen för första handelsdagen var också upp över 2 % vilket har börjat bli tradition för Veckans Aktie.

Ett väldigt spännande värde att hålla koll på är hur stor del av portföljen som är plus och minus och vid denna redovisning så ligger 11 av 15 på plus efter att både Front Venture och Medivir lämnade den negativa röda färgen.

Den uppmärksamme ser också att vi har uppgraderat omslagsbilden för redovisningen 🙂

En fantastisk helg önskar Redaktionen alla våra trogna läsare!

_______________________________________

Vecka 39
Sur börsvecka för Veckans Aktie

God lördag kära läsare!

Förutom att vi inte lyckades få ihop någon analys denna vecka som höll måttet, vilket är oerhört otillfredsställande, så hade portföljen en rätt trist vecka då de flesta papper gick i sidled eller bakåt.
Mot strömmen gick Attana som revanscherade sig ordentligt och återtog förstaplatsen med nästan 70 % uppgång.

Portföljen som helhet backade med ett par procent men är fortfarande på ett stabilt plus över åtta procent sedan start.

Trevlig helg önskar Finanstids Redaktion!

________________________________

Vecka 38
Ny kandidat högst upp på tronen och femte analysen från Åberg

Ja ni läste rätt, Joakim Åberg har levererat sin femte Veckans Aktie och faktiskt, har man 3 av topp 4 på listan så behöver man inte skämmas, tvärtom! Väldigt intressant analys och aktien gick upp med 4,41 % redan första handelsdagen och lägger sig på en sjundeplats.

Stora rörelser i övrigt var att Dicot som var förra veckans raket tappade farten och sjönk tillbaka men är fortfarande på fina +28,52 %. TerraNet gick våldsamt starkt och likaså trotjänaren Attana, de båda är på andra- och tredjeplats. Ziccum gick upp ioch tog förstaplatsen, vilket innebär att Åberg-analyserna löser av varandra i toppen. Ziccum stannande på hela +66,14 % denna vecka.

Portföljen backade något men är fortfarande på tvåsiffrigt med +10,69 %. Som vi tidigare förklarat så blir det allt svårare med fler aktier i portföljen att upprätthålla en hög genomsnittlig avkastning.

Trevlig Helg önskar vi på Finanstid!

_________________________________

Vecka 37
Tronskifte, vrålhet kandidat och konceptets gigant

Kära läsare,
Om förra veckan var tråkig så blev vecka 37 desto mer dramatisk. På portföljnivå så dubblas utvecklingen upp till +11,91 % på totalt 13 aktier, det är väldigt bra.

Till att börja med så hade vi ett tronskifte, det är Dicot som hade en galet stark vecka och springer om alla andra från sin tredjeplats och sätter sig högst upp, med marginal! Helt galna 77 % uppgång har Dicot haft sedan analysen släpptes.

Vi har äntligen fått in en väldigt efterlängtad aktie till konceptet. Det handlar om fintechbolaget QuickBit som har en oerhört engagerad ägarkrets och på mindre än ett dygn hade analysen över 3 000 unika läsningar, trenden fortsätter på lördagen. Enormt intresse. Missa inte den analysen!

Vi har lyft honom förut men det finns inte nog med lovord för Joakim Åberg. Han är lite som Veckans Akties motsvarighet till melodifestivalens Thomas G:son, eller vad sägs om detta track record? På 4 analyser av 13 totalt har Åberg platserna 1,2 & 4. Det är Dicot, Ziccum och TerraNet. Den fjärde Eurobattery är nästjumbo. Sammantaget har de som ryggat Joakim en utväxling på sitt kapital som innebär en ökning med ca 35 % på investerat kapital, detta trots att Eurobattery har tappat ca 16 % av sitt analysvärde.

De utlovade ändringarna på redovisningen får bli till nästkommande helg då det kommer att bli en helt ny layout på presentationen.

___________________________________

Vecka 36
Mycket små rörelser i portföljen

Denna vecka har genomsyrats av en negativ trend, bara Dicot och Attana gick mot strömmen men väldigt lite, dessa två slåss för fullt om andraplatsen medan Ziccum står väldigt säker på toppen.

Engblom som tidigare står för analysen av Medivir inkom med sin andra Veckans Aktie. Engblom är väldigt insatt i läkemedelsbolag och i detta bolag, InDex Pharmaceutical har han till och med suttit i styrelsen, om än för några år sedan. En väldigt spännande analys på ett bolag som kan vara på gång till ett större uppbrott med flera triggers i närtid.

Portföljen gick ner på ensiffrigt i tillväxtsiffror men är dock kvar på +5,27 % vilket får anses vara ett hyggligt genomsnitt.

Nytt från och med nästa veckas redovisning är att alla aktiers högstakurser sedan analys kommer att presenteras. Nästa veckas aktie kommer högst sannolikt att bli en riktig superaktie som Finanstid väntat länge på att få in analys på, vi låter det bli en cliffhanger där tills på fredag morgon.

Med det önskar vi er läsare en riktigt skön helg!
________________________________________

Vecka 35
Lugn vecka och dålig timing

Veckan som gått har inte bjudit på några uppseendeväckande rörelser för portföljen. De som sticker ut med hyfsade uppgångar för veckan är det gamla sorgebarnet Front Ventures som tar ett bra kliv uppåt och även Dicot klättrade på fint i veckan. Ziccum och Attana står nästan still på sina höga nivåer. Det som är värt att nämnas om Front Ventures är att bolagets största innehav QuickBit hade en fantastiskt bra fredag som ännu inte avspeglats i Front Ventures aktiekurs, förväntningarna är dessutom att QuickBit kommer att fortsätta utvecklas positivt under nästa vecka.

Vi hade en premiäranalytiker denna vecka som knappast kunde fått en mycket sämre start på sin karriär. Bolaget LightAir som rapporterade igår yppade ett par rader om bemyndigande till styrelsen för att finansiera genom att öka antalet aktier. Det fick marknaden att reagera otroligt starkt och aktien rasade okontrollerat efter rapporten. Enligt Redaktionen på Finanstid var det en rejäl överreaktion då det faktiskt bara handlar om ett bemyndigande och inte en beslutad nyemission. Analysen har en bra fundamental grund och vi tror att den är lika bra idag som före rapporten, en återhämtning är högst trolig vilket gör att det skulle kunna vara köpläge i aktien på dessa nivåer. Hur som helst så känner vi ingen oro för portföljen med anledning av den första handelsdagens ras.

Utvecklingen i portföljen gick ner något till nu +10,97 %, fortfarande oerhört imponerande.

Med det sagt så önskar Finanstids Redaktion våra läsare en riktigt god helg så laddar vi batterierna inför en ny intressant börsvecka.

_______________________________________

Vecka 34
Åbergs fjärde analys och portföljen klättrar

Joakim Åberg kommer in med sin fjärde analys och efter det track record han visat upp med de första tre är det väl ingen som vågar stå utanför? Mycket riktigt och traditionsenligt för Veckans Aktie så gick Eurobattery Minerals också upp på sin första handelsdag med hela 2,9 % och landar direkt på en sjätteplats i listan.

Attana tappar 10 % men är ändå kvar på andraplatsen men nu kommer ännu en Åberg-analys upp i hasorna och det är Dicot som hade en mycket fin vecka.

Även förra veckans nya ledare hade ytterligare en demonisk vecka med en uppgång på runt 24 % och är nu upp med hela 74,07 % sedan analys, galet bra!

Portföljen klättrade ytterligare lite och är nu uppe i strax under 14 % i genomsnitt på 10 aktier, otroligt bra. Några fler har åkt ner på röda siffror och nu är 7/10 aktier på plus, ett litet bakslag men det är just på andra sidan skiljelinjen så den får vi kämpa upp nästa vecka!

__________________________________________

Vecka 33
Tronskifte och otroligt stark utveckling i portföljen

Vi har trott att Attana efter den vansinniga starten skulle stå som ohotad kejsare i Veckans Aktie Portföljen ett bra tag. Attana gjorde inte heller en dålig vecka, den gick upp med 12 % under veckan. Men vad hjälper det när vaccinföretaget Ziccum, som redan innan denna vecka hade ett fint track record som Veckans Aktie, gör en sån hejdundrande resa med hela 35 % uppgång på en enda vecka. Tronskiftet är ett faktum och nu låter vi racet börja!
Kan det rent av komma upp någon utmanare till de två där uppe? Time will tell!

Veckans raketer har varit nämnda Ziccum, Attana, Lidds och Dicot. Resterande har gått lite i sidled förutom Front Ventures som hade en dålig avslutande dag och stängde på en låg kurs, investmentbolagets största innehav QuickBit hade dock en bra fredag så vi kan nog förvänta oss ett lyft vid öppning på måndag.

Portföljen som helhet tog ett rejält skutt uppåt med dryga 5 % och nu har en investering på 90 000 kr blivit nästan 102 000 kr vi måste än en gång påminna om hur svårt det faktiskt är att upprätthålla ett så högt genomsnitt, våra läsare är magiskt bra på det här och vi har allt att tacka dom för. Portföljen på +13,23 % vid gårdagens stängning. 8 av 9 analyser är på blåa siffror!

I går blev det ingen Veckans Aktie men till nästa vecka är det bokat. Vi avslöjar inte vilken aktie det avser men det är Joakim Åberg (Ziccum, TerraNet, Dicot) som kommer in med sitt fjärde bidrag. Joakim har bevisat flera gånger om att han har en enorm spetskompetens inom de bolag som han skriver om, våra läsare håller andan i väntan på den fjärde analysen.

Med det önskar Redaktionen våra läsare en riktigt skön helg, det verkar bli högsommarvärme i hela landet!

__________________________________

Vecka 32
When the going gets tough….
…the tough gets going! Det blir allt svårare att upprätthålla en god procentuell genomsnittlig avkastning i portföljen. Anledningen är att den just är genomsnittlig. Det innebär att för att exempelvis upprätthålla den utveckling på ca 7 % så måste antingen veckans aktie ligga på samma utveckling på en handelsdag, eller att de andra aktierna har haft en ännu bättre utveckling. Denna vecka var det ett riktigt slagskepp som blev veckans aktie, Investor. Såna bolag brukar sällan ha sån volatilitet som aktierna på de mindre marknadsplatserna kan ha. Investor gick upp första dagen med 0,68 %, 8 av 9 aktier har nu stigit under första handelsdagen, ett fantastiskt track record för våra läsaranalytiker.

Det börjar bli tjatigt, men den som inte läser Joakim Åbergs analyser är inte vid sina sinnes fulla bruk, eller vad sägs om det här? Plats 2-4 med sina tre analyser, TerraNet +16,26%, Ziccum +15,34% och Dicot +6,53%. En genomsnittlig uppgång med 12,71%.
Helt galet bra och vi på redaktionen väntar bara på vad som ska komma nästa gång från Herr Åberg! Det var just de aktierna som stod för en fin uppgång föregående vecka, resterande gick lite kräftgång men höll upp helt ok.

Missa inte heller veckans analys om Investor som enligt skribenten inte varit så här undervärderad i sitt segment på väldigt länge. Vi tror att han kan ha helt rätt.

Över 8 % utveckling efter nio veckor är oerhört bra och 90 000 investerade kronor är nu uppe i nära 100 000. Vi råder våra läsare att noga läsa vad våra duktiga läsaranalytiker skriver, det finns guldstoft där.

Nu tar vi helg och njuter av det utlovade värmerekordet i hela landet.

/Redaktionen på Finanstid med Mattias i spetsen

_______________________________________

Vecka 31
Låt oss än en gång hylla våra läsaranalytiker
Joakim Åberg kommer in med sin tredje analys och vad händer? Jo, över 5 % på första handelsdagen! Nu räcker det bara till en sjätteplats men det är ju för att alla andra går bra samtidigt. Det är ingen hemlighet att våra läsare sitter inne med en otrolig kunskap om bolagen och att det kan löna sig att följa vår sektion Veckans Aktie, bevisen radar upp sig.

Portföljen gick för veckan upp med ca 2 % till 7,14 sedan start och vi ska berätta varför.

Front Ventures stod för en fin upphämtning med ca 10 % efter ett race i slutet av veckan, oklart vad som höjde kurs och omsättning men den mumlas om något portföljbolag som kan ha fått någon typ av genombrott, passa denna aktie väl, med hänsyn till substansvärdet kan det bli en riktig raket.
Dicot hade en grymt bra vecka och efter en trevande start så har den nu klivit upp på en tredjeplats i portföljen, också det en analys av Joakim.
I övrigt så var det positivt på de flesta håll i portföljen, Corline gick lite mot strömmen men under små volymer och marginell sänkning.

Ni hänger väl på våra analytiker som slagit index flera gånger om sedan starten?

Finanstid önskar er läsare en fantastiskt bra helg och ser fram emot en ny vecka av framgångar!

________________________________________________

Vecka 30
Portföljen svagt uppåt
Veckans aktie uteblev under fredagen. Skälet är helt enkelt att vi inte hade någon läsaranalys färdig att publicera. Så blir det ibland, speciellt under sommaren.

Portföljen tuggade sig uppåt ca en halv procent och det är ju positivt även om vi i mitten av veckan hade en betydligt bättre siffra men Attana backade med ca 10 % under fredagen, en välförtjänt vilopaus för vår ständige kejsare.

Veckans vinnare av analytiker får ändå anses vara Joakim Åberg som skrivit både Ziccum och Dicot. Ziccum kämpar sig upp på andra plats efter en fin vecka och Dicot som hade en tuff start återhämtade sitt fall till +/0 efter att ha varit ner över 12 % förra veckan.

Sex av sju aktier i portföljen är på blåa siffror, det är sannerligen något att hålla högt!

Nu håller vi helg och hoppas på en explosion uppåt i nästa vecka, triggers saknas inte!

_________________________________________________

Vecka 29
Ljuspunkterna som var rätt få denna vecka för veckans aktie stod LIDDS för OCH inte att förglömma denna veckas aktie Ziccum som gick upp med hela 4,76 % första handelsdagen och klev in på en tredjeplats på listan direkt.

I övrigt var det tämligen små nedgångar i portföljen, Attana backade lite men är fortfarande 55 % upp sedan analys och ohotad ledare i portföljen. Front Ventures och Dicot stod för de största fallen, den förstnämnda var dock ett fåtal aktier som såldes till veckolägsta precis innan stängning.

Nu ser vi fram emot att se vad Ziccum kan prestera nästa vecka efter den smakstarten och passar på att njuta av en skön helg.

Portföljen föll något men är fortfarande ca 5 % upp på 6 veckor vilket får anses acceptabelt. Fler plus än minus, det ser vi till att fortsätta med!

__________________________________________

Vecka 28
Attana backade hem en del efter förra veckans jätterally men mer än 62 % upp är inte illa det heller och den ligger som ohotad kejsare på listan.

Klättrarna denna vecka har varit Medivir och Corline som båda gick norrut medan Front Ventures och LIDDS gick lite kräftgång med mindre rörelser både upp och ner.

Fredagens leverans av Veckans Aktie tycker vi på Redaktionen är väl värd en genomläsning. Dicot har många triggers i närtid med tester av det preparat som ska utmana Viagra. En nyligen övertecknad emission och optionsinlösen gör att kassan är tryggad en bra bit framåt och ingen kan väl undgå att förstå vilken enorm marknad bolaget skulle ha vid ett lyckat provresultat av en utmanare till Viagra.
Aktien backade dock nästan 5 % under första handelsdagen, vilket kan förklaras med att det släppts mycket nya aktier med nyemission och BTU-inlösen vilket också genererar mycket sälj. Det är ett gap som måste fyllas och stora rörelser kan förväntas i även kommande vecka både upp och ner.

Portföljen backar med Attana tillbaka lite sedan förra veckan men ligger alltjämt på trygga 12 % avkastning på sex veckor.

En fantastisk helg önskar vi på Redaktionen alla våra läsare!

________________________________________________

Vecka 27
Storslam! Vi kan inte annat än att börja med Attana som nu har en utveckling på över 86 % sedan midsommarafton. Aktien har varit en bra bit högre och dansat men backade tillbaka på fredagen då säljsidan blev för stor.

Alla medtech-aktier i portföljen har haft en riktigt bra utveckling med uppgångar på 4-6 % sedan analys. LIDDS som var den enda röda på listan förra veckan revanscherade sig i veckan som gick och är nu blå igen.
Den senaste analysen från igår, Corline, hade en riktigt bra första handelsdag och gick upp med nära 6 %.

Nu är det bara vår första analys, Front Venture, som har backat med 10 % sedan analys som måste komma igen. Det ser mycket ut med 10 % back men det är under låg omsättning och ungefär så aktien sett ut under en lång tid. Spreaden är alldeles för stor mellan köp/sälj vilket skapar låg handel och kursrörelser ser också därmed lite märkliga ut ibland. Den som läst analysen kan enkelt se att substansvärdet i detta investmentbolag vida överstiger marknadsvärdet vilket borde få upp intresset från investerarna.

Portföljen hoppar upp markant, den som ryggat Finanstids investeringsstrategi har sett 50 000 Kr öka med 18,53 % eller 9 266 kr på bara en dryg månad. Grattis säger vi till er som gjort det!

____________________________________

Vecka 26
Attana! Trots att den fick ett handikapp då analysdagen inte var en handelsdag på börsen (midsommarafton) så kliver den i veckan upp dryga 18 % sedan analys, mäktigt!
LIDDS gick lite kräftgång och är den enda i portföljen som är nedåt lite sedan analys.
Front Venture revanscherade sig något de sista timmarna på fredagen och är nu åter upp med drygt 3 % sedan analys.
Som ny veckans aktie fick vi Medivir från extremt påläste Hans Engblom, mycket läsvärd analys med lite triggers som är vettiga att hålla koll på. Aktien fick en mycket bra start på sektionen med 3,4 % upp första handelsdagen.

Portföljen är nu blå igen och det med besked! Med hjälp av Attanas ryck är det totala värdet på portföljen 42 183 kr eller +5,46 %. Det kan löna sig att hänga på våra engagerade läsaranalytiker.

____________________________________________

Vecka 25
Både Front Ventures och LIDDS backade tillbaka under veckan utan tydliga orsaker. LIDDS backade tillbaka till samma kurs som vid analys medan Front Ventures ligger strax under kursen vid analys, allt som allt är VA-portföljen på minus 0,29 % vilket får ses som fortfarande stabilt.
Veckans analys på Attana AB är en riktigt omfattande och intressant variant skriven av Aktiepionjären. Då den släpptes på midsommarafton fanns ingen börsdag att utvecklas på så vi får helt enkelt se vad som händer i kommande vecka.

____________________________________________

Vecka 24
Vilken otrolig startvecka den här sektionen fick! LIDDS gjorde redan på första dagen 8,71 % och Front Ventures var uppe i 2,90 SEK under veckan men fick mycket stryk i slutet av veckan, trots allt över 5 % uppgång sedan analys. Totalt gör Veckans Aktie portföljen 7,10 % på den första veckan vilket får ses som ett fantastiskt bra resultat.

Redaktionen på Finanstid kommer att inför nästa helgs redovisning att uppdatera grafik och design för redovisningen.