En ny era för kvinnligt ägarskap

Ownershift, en pionjär inom tankesmedjor i Sverige, fokuserar på att samla och sprida vetenskapligt underbyggda fakta om ägande för att främja kvinnors ägande. I ett spännande nytt initiativ har Ownershift nu samlat en imponerande jury bestående av ledande profiler från näringslivet, entreprenörskapet och akademin. Denna jury har det hedervärda uppdraget att välja ut och till slut kora vinnarna i olika kategorier. Dessa finalister kommer att presenteras under den stora Owneress Impact Night, som äger rum den 5 september.

En jury med stor bredd och djup

Juryn, under ledning av den erfarna styrelseproffset Regina Sipos, representerar ett tvärsnitt av svensk näringslivselit. Sipos, känd för sin starka bakgrund inom strategi och ledarskap, är entusiastisk över sin roll som juryordförande.

“När jag fick förfrågan om att axla rollen som juryordförande så var svaret självklart. Jag är oerhört hedrad över att få leda denna prestigefyllda jury. Det är en fantastisk möjlighet att tillsammans med en sådan mångsidig och kompetent grupp av experter hylla och uppmärksamma framstående kvinnor inom ägarskap,” säger Regina Sipos.

Profiler i juryn

  • Regina Sipos, juryordförande
  • Aaron Kroon, vd för Black Batman
  • Anna König Jerlmyr, vd för Arwidssonstiftelsen och f.d. finansborgarråd
  • Caroline Farberger, företagsledare och styrelseledamot
  • Claudia Olsson, grundare och vd för Stellar Capacity
  • Hidayet Tercan, investerare, entreprenör och styrelseledamot
  • Sara Serray, grundare och vd för Wellibites
  • Pelle Törnberg, styrelseproffs, investerare och f.d. vd och koncernchef för Metro International
  • Micael Dahlen, professor i ekonomi vid Handelshögskolan och världens första professor i lycka

Dessa individer bringar med sig en rikedom av erfarenheter och perspektiv som garanterar en nyanserad och noggrann bedömning i valet av framstående ägarinnor.

Framåtblickande och inspirerande

Initiativet från Ownershift illustrerar ett viktigt steg mot att öka synligheten och erkännandet av kvinnors bidrag inom ägande. Genom att uppmärksamma dessa framstående prestationer, för Ownershift och dess samarbetspartners frågan om jämställdhet i ägande till en ny nivå. Det är inte bara en hyllning till nuvarande ägarinnor, utan även en inspirationskälla för framtida generationer av kvinnor att ta plats inom näringsliv och ägarskap.

– Det känns hedrande att kunna presentera en så stark och kompetent jury. Enligt forskningen är förebilder en viktig del i främjandet av jämlikhet och jag tvivlar inte en sekund på att Regina tillsammans med resten av juryn har den kapacitet som krävs för att utse de mest framstående kvinnorna som äger i Sverige.  Jag ser verkligen fram emot att se vilka imponerande prestationer som kommer att lyftas fram. säger Emma Knaggård Wendt, generalsekreterare Ownerhshift.

Ownershift och alla inblandade ser med spänning fram emot Owneress Impact Night och tackar juryn för deras engagemang och värdefulla bidrag till denna avgörande process.