Fordonsmjukvarubolaget Terranet har erhållit en första beställning på Terranets prototyp av Voxelflow från Daimler Mercedes-Benz. Det framgår av ett pressmeddelande. Meddelandet kom en timme innan börsens stängning och aktien steg kraftigt på informationen, över 10 %. Terranet ingår i Finanstids koncept Veckans Aktie.

Ordervärdet motsvarar 31 000 euro. Avropet är ett etappmål i enlighet med tidplanen för teknologin där nästa steg blir att integrera tekniken i en bil.

“Vi ser med tillförsikt fram emot det kommande året och att fortsätta arbetet med leveransen av vår världsledande sensorteknologi under det kommande året. Vi ser att efterfrågan på det vi arbetar med ökar i snabb takt”, säger Pär-Olof Johannesson, vd Terranet, i ett pressmeddelande.

Tidigare, i oktober 2020 tecknade Terranet ett Memorandum (MoU) med Daimler om fördjupat produktsamarbete och industrialisering inom avancerat förarstöd (ADAS) och antikollisionssystem. Detta avrop är ett första steg och fortsättning på detta avtal.