– Stripe Tax gör det möjligt för företag att automatiskt beräkna och samla in moms i över 30 länder och i alla 50 amerikanska delstater.
– Två tredjedelar av alla företag säger att compliance kring skatter begränsar deras tillväxt. En majoritet skulle lansera fler produkter och expandera till fler länder om efterlevnaden var enklare.
– Stripe Tax är den första globala produkten byggd av Stripes Dublin Engineering Hub.
DUBLIN—Stripe, teknikföretaget som bygger ekonomisk infrastruktur för internet, meddelade idag lanseringen av Stripe Tax för att hjälpa företag att automatiskt beräkna och ta ut moms (sales tax, GST samt VAT) i över 30 länder.
Stripe Tax gör alla aspekter av global hantering av moms lika friktionsfria som resten av Stripe. Tjänsten automatiserar skatteberäkning och inkassering för transaktioner på Stripe, låter företag veta var de behöver samla in skatter och skapar omfattande rapporter för att göra det enkelt att redovisa skatten.
Komplexiteten kring efterlevnad av skatteregler
I åratal har Stripanvändarnas främsta begäran varit att få hjälp med compliance kring skatter. Det är kanske inte så konstigt – digitala och fysiska varor beskattas i över 130 länder, och bara i USA finns det över 11 000 olika skatteregler att ta hänsyn till.
Skatteregler i olika länder och delstater uppdateras ofta och kan ofta varierar. Till exempel:
– I Danmark betalar du 25 procent moms på e-böcker men endast 9 procent i Nederländerna
– Om du säljer upp till 35 000 euro i varor i Österrike behöver du inte registrera dig för moms, men i Spanien är all försäljningsvolym momsskyldig
– Cowboyboots beskattas inte i Texas, det gör däremot vandringsskor.
Företagen står inför betydande kostnader kring att uppnå och upprätthålla compliance kring skatter. Som ett resultat säger två tredjedelar av företag att hanteringen av skatteefterlevnad hämmar deras tillväxt, där en majoritet säger att de skulle lansera fler produkter och expandera till fler länder om det blev enklare. Källa.
– Ingen hoppar ur sängen på morgonen upphetsad för att hantera skattefrågor. För de flesta företag är hantering av skatteefterlevnad en huvudvärk som aldrig försvinner. Stripe Tax är huvudvärkspillret för den skattehuvudvärken. Vi förenklar allt om att beräkna och samla in moms, så att våra användare kan fokusera på att bygga sina affärer, säger John Collison, grundare och vd för Stripe.
Företag som inte uppfyller kraven utsätts för juridiska och ekonomiska risker eftersom nationella regeringar runt om i världen ökar påföljderna för sena eller felaktiga ansökningar. I USA riskerar företag i genomsnitt att få betala 30 procent ränta på moms som förfallit.
Så fungerar Stripe Tax
Stripe Tax förenklar radikalt skatteefterlevnaden för företag i mer än 30 länder. Funktioner i tjänsten är bland annat följande:
– Beräkning av realtidsskatt: Genom att bestämma slutkundens exakta plats och matcha den med den produkt eller tjänst som säljs, beräknar och samlar alltid Stripe in rätt mängd skatt och håller sig uppdaterad med ränte- och regeländringar så att företagen inte behöver göra det.
– Friktionslös kassa: B2C-företag kan minska kassafriktion med Stripe Tax genom att använda platsinformation för att beräkna och visa skatter på det mest bekanta sättet för sina kunder.
– Skatte-ID-hantering: För B2B-företag hjälper Stripe Tax dig att samla in skatteidentifieringsnumret från kunder och validerar automatiskt moms-ID för europeiska kunder och tillämpar en omvänd avgift eller noll moms vid behov.
– Förlikning: Stripe Tax sparar företag arbetet med att koppla samman tusentals transaktioner genom att skapa omfattande rapporter för varje marknad där ett företag registreras för att samla in skatt, påskynda arkivering och remittering.
– Istället för att ta veckors arbete i anspråk kan allt detta göras automatiskt genom att lägga till en enda kodrad eller uppdatera en enda inställning i företagets Stripe Dashboard.