Amerikanska börser reagerade positivt på besked om paus av räntehöjningar. Efter tre raka månader av nedgångar upplevde de amerikanska börserna en stark återhämtning under onsdagen till följd av FEDS besked att göra en paus i räntehöjningarna.

Dow Jones vände upp

Dow Jones industriindex steg med 221 punkter, motsvarande 0,7 %, under onsdagens handel. Detta markerade en positiv vändning efter en period av nedgång.

S&P 500 och Nasdaq följer efter

Även S&P 500-indexet noterade starka siffror och nådde en säsongstopp med en uppgång på 1,1 %. Tekniktunga Nasdaq Composite gick ännu bättre och avslutade dagen 1,6 % upp.

Federal Reserve håller räntan stabil

Amerikanska centralbanken, Federal Reserve, meddelade att de kommer att hålla räntan mellan 5,25 % och 5,5 %. De justerade även sitt uttalande efter mötet för att reflektera att “ekonomisk aktivitet expanderade i ett starkt tempo under tredje kvartalet.” Tidigare hade Fed-anställda uttryckt att ekonomin hade vuxit i en “solid takt”.

Ordförande Jerome Powell uteslöt inte möjligheten av ytterligare en räntehöjning vid nästa möte i december, men Wall Street verkade avfärda rädslan för fler ekonomiskt smärtsamma höjningar.

Investerares syn på ekonomin

Whitney Watson, chef för kapitalförvaltning av räntebärande värdepapper på Goldman Sachs Asset Management, skrev i ett PM till investerare att “ekonomins motståndskraft inte har stoppat omjusteringen av arbetsmarknaden eller återupplivat lön- och prispress, vilket tyder på att disinflationen kommer att fortskrida och indikerar att Fed sannolikt kommer att hålla sin strategi oförändrad in i 2024.”

Räntor och företagsnyheter

På obligationsmarknaden sjönk statsobligationsräntorna till 4,76 % efter nyheterna från Fed.

På företagsfronten steg aktierna i halvledartillverkaren AMD  ( AMD:NASDAQ ) med 9,7 % efter att företaget rapporterat starka resultat för tredje kvartalet.

Aktierna i hälsovårdsföretaget CVS sjönk dock med 0,4 % trots att företaget rapporterat bättre resultat än väntat.

WeWork-aktien ( WE:NYSE ) rasade med mer än 47 % efter rapporter om en möjlig omedelbar konkurs.