Enligt Di planerar co-workingjätten Wework att ansöka om konkurs. I centrala Stockholm, närmare bestämt i AMF:s Urban Escape, har Wework en anläggning med en yta på 13 700 kvadratmeter.

Wework som har sitt ursprung i New York och även är verksam i Stockholm, kan eventuellt komma att ansöka om konkurs, enligt Di som hänvisar till källor i Wall Street Journal.

Den 2 oktober missade företaget en räntebetalning och har nu 30 dagar på sig att betala den. Om betalning inte sker kommer det att betraktas som en betalningsinställelse.

Wework som är noterat på NYSE ser sin aktiekurs mer än halveras under onsdagens inledande handel. I skrivande stund handlas aktien vid 1,06 USD efter ett ras på 53,5 procent.

Närvaro i Sverige

Wework hyr 13 700 kvadratmeter av AMF i fastigheterna Trollhättan 29 och Trollhättan 30, belägna på Malmskillnadsgatan 32 och Regeringsgatan 29.

Caroline Stjernberg, marknadschef och affärsutvecklare gav en kommentar till Fastighetsvärlden:

– Vi ser en ökning av antalet intressenter och visningar av anläggningen efter sommaren och vi har flera stora internationella bolag som sitter hos oss. Det är i dag många företag som kämpar med lönsamheten och väljer flexibla lösningar i coworking i stället för stora klassiska kontor. Många som står inför ett val att minska på sina lokalytor kan i stället flytta in hos oss, eftersom det alltid går att skala upp när tiden är rätt.

Hon tillägger att hon inte kan uttala sig om de uppgifter som publicerats i Wall Street Journal.

I januari i år meddelade Wework att de varslar 300 anställda som en del av deras strävan att optimera sin portfölj och effektivisera verksamheten.

Tufft under pandemin – men gjorde comeback

Under pandemin tog Wework en rejäl smäll tillsammans med övriga branschen, där och då handlade det om att överleva. Kort därefter ökade efterfrågan på co-workingplatser explosionsartat, en följd av det nya arbetssättet som människor världen över anpassade sig till under kort tid. Under det första halvåret 2022 växte Wework 37 procent.