Det svenska fintechbolaget Waytobill har satt kursen för fortsatt tillväxt med en imponerande investering på 5,5 miljoner kronor. Den här investeringsrundan leds av Wellstreet, tillsammans med ängelinvesterare som Nordic Angels-ängeln Micael Holmström.

Revolutionerar hanteringen av återkommande betalningar

I dagens digitala tidsålder, där återkommande betalningar har blivit en oumbärlig del av våra liv, har svenska fintechbolaget Waytobill klivit fram som en betydande aktör på marknaden. Företaget har specialiserat sig på att förenkla hanteringen av återkommande betalningar och är nu redo att ta sin tillväxt till nya höjder med hjälp av en investering på 5,5 miljoner kronor.

Waytobills vision är att revolutionera sättet vi hanterar återkommande betalningar i Norden. De har utvecklat en unik betalningslösning som fungerar som ett digitalt autogiro, med BankID-signering som en extra säkerhetsåtgärd. Bolaget har redan etablerat en stark närvaro på marknaden och har inriktat sig på att betjäna medlems- och välgörenhetsorganisationer samt försäkringsbolag. Den nya investeringen kommer att fungera som bränsle i Waytobills tillväxtmotor och stödja deras mål att göra återkommande betalningar mer användarvänliga och effektiva.

Investering mer värd än bara finansiering

Waytobill grundades 2022 av Magnus Bendelin och Alejandro Pino, två entreprenörer med en imponerande erfarenhet inom fintech- och techsektorn, som sträcker sig över 25 år. Sedan företagets grundande har teamet vuxit till 13 specialister och Waytobill har nu över tjugo kunder.

Magnus Bendelin, VD och grundare av Waytobill, uttrycker sin entusiasm över samarbetet med Wellstreet och kommenterar: “Wellstreets erbjudande går bortom finansiering. Deras meritlista när det gäller att stötta och utrusta bolag visar att de har det som krävs för att stödja oss i våra ambitiösa mål. Att få arbeta med Wellstreets fintechexperter Armando Coppola och Joseph Haij markerar en transformativ fas för oss. Investeringen kommer att stärka vår tillväxt och möjliggöra för oss att förnya och utveckla försäkringsbetalningar i Norden.”

Armando Coppola, fondförvaltare och partner på Wellstreet, delar sin syn på investeringen: “Vi vill vara med och leda nästa steg i utvecklingen av finanssystemet genom att investera och stötta fintech-bolag inriktade på finansiell infrastruktur. Ett sådant exempel är digitaliserade återkommande betalningar där vi ser en enorm marknadspotential. Autogiro kommer tillbaka, men i en mer digital form. Jag ser fram emot att driva denna utveckling tillsammans med teamet på Waytobill.”

Med Waytobills banbrytande teknologi och Wellstreets stöd i ryggen ser det ut som om framtiden för återkommande betalningar i Norden kommer att bli både smidigare och säkrare än någonsin tidigare. Med denna investering kommer Waytobill att fortsätta sin resa mot att erövra fintech-världen och göra livet enklare för företag och organisationer som hanterar återkommande betalningar.