Den populära lågpriskedjan Rusta tar idag, den 19 oktober, ett stort steg framåt genom att börja handlas på Nasdaq Stockholm. Detta är ett spännande ögonblick för företaget och investerare över hela landet. Rustas aktier kommer att handlas på Midcap-segmentet under kortnamnet RUSTA. ( RUSTA:STO )

Tecknades till 45 kronor per aktie

Teckningskursen har fastställts till 45 kronor per aktie. Detta pris ligger inom det tidigare aviserade intervallet på 43 till 50 kronor per aktie. Detta innebär att Rusta nu har ett börsvärde på imponerande 6,8 miljarder kronor, baserat på den fastställda teckningskursen.

20 000 nya aktieägare men inga pengar till bolaget

Intresset för Rustas erbjudande har varit enormt, både bland svenska och internationella institutionella investerare samt den svenska allmänheten. Som ett resultat av detta välkomnar Rusta nu över 20 000 nya aktieägare till sin skara.

Det totala värdet av erbjudandet, baserat på teckningskursen på 45 kronor per aktie, uppgår till imponerande 2 049 miljoner kronor. Om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo kommer värdet av erbjudandet att stiga till hela 2 357 miljoner kronor. Det är viktigt att notera att bolaget inte kommer att tillföras några nya pengar i samband med noteringen. Istället är det befintliga ägare som säljer sina aktier på börsen.

En ny era av Rusta

Rusta har varit en av de mest omtyckta lågpriskedjorna i Sverige och har haft en imponerande tillväxtresa. Denna notering på Nasdaq Stockholm markerar en ny milstolpe i företagets utveckling och ger investerare möjlighet att vara en del av bolagets fortsatta framgångssaga.

Rusta har etablerat sig som en pålitlig aktör på den svenska detaljhandelsmarknaden och har en imponerande portfölj av produkter som sträcker sig från inredning och hemförbättring till trädgårdsartiklar och mycket mer. Bolaget har också visat en stark förmåga att anpassa sig till de föränderliga marknadsförhållandena och möta kundernas behov.

I och med noteringen på Nasdaq Stockholm har Rusta nu ännu större möjligheter att expandera och investera i sin verksamhet. Detta är en spännande tid för både företaget och dess aktieägare, och vi kan förvänta oss att se hur Rusta fortsätter att blomstra på börsen.

Det återstår att se hur bolaget kommer att utvecklas på börsen i framtiden, men med sitt starka varumärke och dedikerade team har företaget alla förutsättningar för att fortsätta sin framgångsresa på Nasdaq Stockholm.