I dag meddelar Tioex, medlemsplattformen för investeringar i onoterade techbolag, att företaget har stängt sin första investering i fintechbolaget Yabie som jobbar med kassa- och betalningslösningar för småföretag. Tillsammans med medlemmar har Tioex köpt andrahandsaktier i fintechbolaget till ett värde av 4 MSEK. Totalt har 30 Tioex-medlemmar haft möjlighet att investera och det finns potential framåt att öppna upp för fler medlemmar att investera i bolaget.

– Yabie har lyckats hitta en stark positionering i betalningsbranschen för småföretagare som står inför en kraftig modernisering och förändring. Man har lyckats förenkla vardagen för den lokala pizzerian eller frisörsalongen. För våra medlemmar är detta ett skolboksexempel på ett bolag som inte tagit på sig en för stor kostnadskostym och som gynnas av att fortsatt vara onoterade, kommenterar Johan Hägglund, vd och grundare av Tioex.

– Istället för att skynda till börsen på en volatil marknad så justerar man strategin, reser pengar i den privata miljön och siktar på att uppnå en lönsam tillväxt. Det innebär att när börsen har vänt och tiden är rätt så kommer bolaget mest troligt vara ett än mer intressant IPO-casefortsätter Johan Hägglund.

Tioex, som lanserades 2020, har möjliggjort för privata småsparare att investera över 100 miljoner SEK i några av Sveriges främsta onoterade techbolag sedan start. Med nuvarande marknad ser Tioex fler möjligheter att erbjuda investeringar i onoterade techbolag till mer fördelaktiga värderingar.

– Vår utgångspunkt är att detta är väldigt långsiktiga investeringar. Vi möjliggör för småsparare att köpa in sig i snabbväxande techbolag i ett tidigare skede, vilket ofta ger en större värdeutveckling när bolaget väl säljs eller går till börsen. Viktigt att notera att det också är förenat med en hög risk. Nuvarande marknad öppnar för fler intressanta möjligheter i bolag som tidigare varit svårare att komma in i, säger Johan Hägglund.