– Jag ser fram emot att välkomna Hans-Jørgen Wibstad till vår ledningsgrupp. Hans strategiska tankesätt och omfattande erfarenhet inom ekonomi och management kommer att uppskattas mycket och jag är övertygad om att han har rätt bakgrund och erfarenhet för att ta Norwegian framåt, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

Hans-Jørgen Wibstad är idag EVP & CFO på Multiconsult ASA. Han har mer än 20 års erfarenhet från olika CFO- och ledningsroller inom industri, skeppsbyggnad, sjöfart och offshore, inklusive CFO för Kongsberg Gruppen. Hans-Jørgen har även bred erfarenhet från finansmarknaderna och har jobbit i corporate banking i flera år.

– Jag är verkligen glad över den här möjligheten. Norwegian är ett marknadsledande lågprisflygbolag med ett starkt varumärke och en lojal kundbas. När flygbranschen nu börjar återgå till det normala, ser jag fram emot att med mina tidigare erfarenheter bygga vidare och arbeta med en dynamisk och stark ledningsgrupp för att bygga upp ett starkt Norwegian, säger Hans-Jørgen Wibstad.

Wibstad är född 1964 och är norsk medborgare. Han har en masterexamen i företagsekonomi (MBA) från University of Colorado i Boulder i USA. Wibstad ersätter Geir Karlsen, som idag både är CFO och vd.