Omfattande rekryteringsprocess avslutad

Axfoods styrelse har meddelat att de utsett Simone Margulies till ny vd och koncernchef för företaget. Simone, som för närvarande är vd för Hemköpskedjan AB, kommer officiellt att ta över rollen efter Klas Balkow från och med den 15 augusti 2024. Det framgår av ett pressmeddelande. Styrelseordförande Thomas Ekman uttrycker sin tillfredsställelse över rekryteringsprocessen och valet av Simone. “Efter en omfattande rekryteringsprocess är jag mycket glad över att kunna berätta att Simone Margulies är den som tar över rollen som vd och koncernchef för Axfood,” säger Ekman.

Erfaren ledare tar rodret

Simone Margulies har en lång och framstående karriär inom dagligvaruhandeln, med över 18 års erfarenhet. Hon har varit en del av Axfoodkoncernen i åtta år och har haft flera nyckelpositioner inom koncernen, inklusive som vice vd för inköps- och logistikbolaget Dagab. Med sina år inom företaget och erfarenhet från handelsbranschen beskrivs Simone som en passionerad ledare med starkt kommersiellt driv. “Simone är helt rätt person att tillsammans med teamet fortsätta utveckla Axfood in i framtiden,” fortsätter Ekman.

En vision för framtiden

Simone Margulies ser fram emot att ta sig an sin nya roll med både glädje och ödmjukhet. Hon betonar vikten av att fortsätta utveckla Axfood och dess olika delar. “Det finns en enorm kapacitet inom hela Axfoodkoncernen där min roll blir att skapa förutsättningar för organisationen att fortsätta utveckla affären och leverera på de stora utvecklingsprogram som vi genomför,” säger Simone. Hennes ambition är att stärka Axfoods position på marknaden ytterligare och leda företaget in i dess nästa utvecklingsfas.

Stöd under övergångsperioden

Den nuvarande vd:n och koncernchefen Klas Balkow kommer att vara tillgänglig fram till slutet av 2024 för att säkerställa en smidig övergång till Simone Margulies. Samtidigt inleds rekryteringen av Simones efterträdare som vd för Hemköpskedjan AB omedelbart, vilket markerar början på en ny era för både Hemköp och Axfood som helhet.

Simone Margulies tillträde markerar en viktig milstolpe i Axfoods historia, där företaget ser fram emot att navigera framtidens utmaningar med en ny ledare vid rodret.