Quickbit meddelade idag att appen, som tidigare har funnits i en Beta-version med begränsad tillgänglighet, nu är tillgänglig för den breda allmänheten i App Store och Play Store på den svenska marknaden. Med BankID kan svenska konsumenter ladda ner appen och komma igång med användandet av kryptovalutor på nolltid.

Den breda lanseringen markerar början på en lång resa framåt för Quickbit –– för att förenkla användningen av kryptovaluta i vardagen för människor runt om i världen.

De nuvarande appfunktionerna inkluderar köp, lagring, byte samt att kunna skicka och ta emot kryptovalutor, men företaget planerar att uppdatera appen kontinuerligt och utveckla funktioner och lösningar med hjälp av feedback från allmänheten. Kommande punkter på agendan är att låsa upp säljkryptofunktionen tillsammans med andra banktjänster, samt att introducera Quickbit-kortet.

Quickbit är registrerat hos Finansinspektionen och har genomfört transaktionsvolymer om 500 miljoner euro på blockchain sedan starten 2016.

VD Hammad Abuiseifan, kommenterar:
”Vi är mycket glada över att öppna upp användningen av Quickbit-konsumentappen. Detta markerar startpunkten och introduktionen av en rad nya funktioner på vår plattform. I enlighet med vår vision om en ekonomi utan gränser, fokuserar vi nu på att introducera våra tjänster på nya marknader och vi ser fram emot att fortsätta denna resa med vår fantastiska community och våra användare. Jag är mycket glad för det stora arbete, lett av Serod Nasrat och vårt team som möjliggör denna lansering.”