En ny era för techfinansiering

Det svenska företaget Gilion, en ledande aktör inom lån- och tillväxtplattformar, har lyckats säkra en ny investeringsrunda på över 100 miljoner kronor (10 miljoner euro). Detta nyemission lyfter det totala kapitalet som har rests från investerare till imponerande 40 miljoner euro. Denna framgång markerar en ny fas i Gilions expansion, drivet av ett år av kraftig tillväxt där företaget rapporterat en fyrdubbling av årliga intäkter och en åttafaldig ökning av antalet företag som använder plattformen. Det framgår av ett pressmeddelande från företaget.

Innovativa finansieringslösningar lockar tunga investerare

Denna nya finansieringsrunda inkluderar en imponerande lista av investerare som både återinvesterar och nya som ansluter sig till Gilions vision. Bland de nya ansiktena hittar vi Oscar Werner, nyligen utsedd VD för Gilion, samt bröderna Göran och Henrik Garvner från SignUp Software och Andrew Konopelski, tidigare chef för EQT Credit. De befintliga investerarna inkluderar profiler som Annika Falkengren, tidigare VD på SEB och Managing Partner på Lombard Odier.

Oscar Werner kommenterar den nya investeringen: “I det rådande finansiella klimatet ser grundare efter diversifierade finansieringsalternativ skräddarsydda för deras unika behov. Gilion representerar en viktig strategisk partner som erbjuder lån vilket minskar utspädningen och tillhandahåller stabil finansiering även när aktieägarna kanske inte kan.”

Gilions teknik driver framtidens tillväxt

Gilion står inte bara för finansiell innovation, utan även för teknologisk spetskompetens. Med sin realtidsanalysmotor, Gilion Scores, ger företaget tillgång till djupgående dataanalys som tidigare endast varit tillgänglig för de största företagen. Tack vare detta kan de erbjuda långfristiga lån utan att ta equity, med upp till två års räntefria perioder och sex års amorteringstid.

Henrik Landgren, CPTO och medgrundare av Gilion, tillägger: “Vår plattform demokratiserar tillgången till avancerade analysverktyg som SaaS-dashboards, benchmarking och AI-baserade prognoser, vilket skapar mer jämlika villkor för startups och möjliggör deras långsiktiga framgång.”

En “game changer” inom startup-finansiering

Innovationstakten och de nya möjligheterna som Gilion skapar i startup-ekosystemet har inte gått investerare förbi. Andrew Konopelski understryker detta: “Innovationen som Gilion har drivit fram är enastående. Deras produkt är en ‘game changer’ inom lån och finansiering av startups, och med fler flexibla finansieringsalternativ kommer techbolag över hela världen att kunna få tillgång till kritisk finansiering anpassad för deras specifika behov.”

Med en solid finansieringsrunda bakom sig och en ljus vision framåt, ser Gilion ut att fortsätta sin framgångssaga och omforma hur teknikföretag finansierar sin tillväxt och innovation.