Hexicon har rekryterat Karin Ljung som ny CFO. Karin har under de senaste 15 åren varit verksam inom Holmen-koncernen och sedan 2014 som Financial Director för Holmen Energi som under de senaste åren har gjort en stor satsning inom förnybar energi. Hon tillträder sin nya tjänst under tredje kvartalet 2022.

”Jag är oerhört glad att Karin ansluter till oss på Hexicon. Hennes bakgrund matchar Hexicons behov väldigt väl, med praktisk ledningskompetens från en projektintensiv och växande energiverksamhet. Jag är övertygad om att hon kommer tillföra nya perspektiv och bli en viktig spelare i vårt lagbygge och vår fortsatta tillväxtresa, säger Marcus Thor, vd för Hexicon.

Karin kommer senast från Holmen där hon haft rollen som Financial Director på affärsområdet Energi. Hon har ingått i ledningsgruppen och varit delaktig i arbetet att kraftigt öka Holmens produktionskapacitet av förnybar energi under de senaste åren. Karin kommer in i ett spännande skede i bolaget när Hexicons kommersialiseringsresa går in i en intensiv fas med teknikmognad och fortsatt global etablering.

”Det känns otroligt spännande att få vara med och bidra till Hexicons framtida utveckling och tillväxtresa. Jag är stolt över att bli en del av ett så kompetent team och samtidigt fortsätta vara med och möjliggöra den energiomställning som hela världen står inför. Med både patenterad teknik och projekt med flytande vindkraft så är jag övertygad om att Hexicon har en viktig roll att spela”, säger Karin Ljung.

Karin Ljung är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och efterträder Sebastian Robson, som lämnat Hexicon för en annan CFO-roll. Fram till dess att Karin börjar sin roll har Hexicon utsett Anneli Nortima till interim CFO. Anneli har arbetat parallellt med Sebastian under sista tiden av hans anställning för att säkerställa en smidig övergång. Annelie har erfarenhet från ett stort antal olika interims roller inom ekonomi och finans i olika branscher.