Startupen Payap, som utvecklat ett nytt molnbaserat lönesystem, ingår ett samarbete med det snabbväxande fintech-bolaget Zimpler. Genom att integrera mot Zimplers tjänst för direktutbetalningar blir Payap den första svenska systemleverantören att erbjuda sina kunder utbetalningar av lön och utlägg i realtid.

Samarbetet innebär en rad olika fördelar för Payaps kunder. Anställda behöver inte ligga ute med pengar, då betalningar för utlägg kan göras omgående. Då överföringarna sker från konto till konto kan dessa göras när som helst, även på röda dagar. Detsamma gäller för löneutbetalningar som också blir mer flexibla. Skulle ett företag vilja ge sina anställda lön varje vecka eller varje dag går det lika bra som den 25:e.

“Många företag tittar på att modernisera och digitalisera sin lönehantering. Direkta utbetalningar är en del av detta förändringsarbete och vi ser en stor efterfrågan på marknaden.” säger Mikael Wirén, medgrundare och vd på Payap.

Vilken bank den anställde är kund hos spelar ingen roll – Zimpler erbjuder täckning för alla svenska storbanker. Utbetalningar signeras med BankID, för säker legitimering och hantering. Det finns heller ingen begränsning på antal utbetalningar ett företag kan göra.

Zimpler är ett svenskt fintech-bolag med ambitionen att skapa enklare och säkrare transaktioner för företag och människor runt om i världen. Bolaget finns för närvarande i Sverige, Finland, Estland, Tyskland och Nederländerna. I och med samarbetet blir Payap Zimplers första plattforms-partner inom löneutbetalning, något Catrine Rhenberg, Head of Partnerships, på Zimpler ser fram emot.

“Payaps molnbaserade lönesystem erbjuder en unik kombination av användarvänlighet – både för administratörer och slutanvändare. Att kunna erbjuda vår betaltjänst för Payaps kunder inom lön är ett naturligt steg för Zimpler och vi ser fram emot att utveckla marknaden tillsammans med Payap.”