CTEK, ledande globalt varumärke inom laddningslösningar för fordon med huvudkontor i Dalarna, har utsetts till “årets företag” och “årets varumärke” vid Stjärngalan som arrangeras av Dalarna Business AB.

Det prestigefyllda priset delas ut till entreprenörer och företag som har utmärkt sig, och kan ses som ett erkännande till de engagerade personer som har arbetat målmedvetet för att utveckla sina företag.

Priset “Årets företag” uppmärksammar företag som visar utveckling, innovation och god ekonomisk tillväxt. Andra kriterier är att företaget, eller entreprenören har visat stort engagemang för samhällsfrågor och är en förebild både lokalt och regionalt.

– Vi är oerhört stolta över att ha vunnit dessa prestigefyllda priser. Det är ett verkligt erkännande av det hårda arbete som utförs av våra team.  Det är ett stort erkännande av våra medarbetares ansträngningar, som har fortsatt att bygga och upprätthålla CTEK:s varumärkesnärvaro på en ständigt föränderlig marknad, vilket resulterade i vår nyligen offentliga notering på Nasdaq Stockholm, säger Jon Lind, vd för CTEK.

Priset “årets varumärke” uppmärksammar företag som har arbetat målmedvetet, strategiskt och framgångsrikt med sitt varumärke och där både varumärket och varumärkesarbetet är dokumenterat och förankrat i företaget.

– Priset för årets varumärke är ett vittnesbörd om den drivkraft, ambition och innovation vi har och som gör CTEK till en viktig del av människors liv. Vi är stolta över att ha etablerat stark varumärkeslojalitet, top-of-mind-medvetenhet och förtroende bland våra kunder. Detta pris är ett erkännande till våra teams engagerade ansträngningar för att bygga och upprätthålla närvaron av vårt varumärke – inte bara i Sverige utan över hela världen, säger ​​Florent Pellissier, marknadschef på CTEK.

De åtta kategorierna som pris delades ut i är följande: årets varumärke, årets ungdomsentreprenör, årets entreprenör, årets exportföretag, årets nyföretagare, årets Dalaprofil samt årets företag.

– Även om de senaste två åren har varit utmanande för organisationer över hela världen, har Dalarna bevisat att det är en region med ett starkt, mångsidigt och motståndskraftigt utbud av företag. Jag skulle vilja ta tillfället i akt att gratulera alla företag som blivit nominerade, och även de förtjänta vinnarna av alla andra utmärkelser.

De nominerade har valts ut av Dalarna Business utifrån förslag som kommit in via hemsidan dalarnabusiness.se, genom näringslivskontor i länet och lokala företagsnätverk. Det finns ett dussin olika viktningskriterier för var och en av de olika Stjärnan-utmärkelserna, inklusive ekonomisk och miljömässig hållbarhet, unika produkter och innovation.