BMW:s nya teknologiska flaggskepp, BMW iX, är nu redo för serieproduktion och väntas anlända i slutet på november 2021. Bilen tar ett nytt grepp om konceptet Sport Activity Vehicle (SAV) och utgör grunden för framtidens körupplevelse med automatisering, elektrifiering, uppkoppling och digitala tjänster.

BMW iX är den första modellen som är framtagen från en ny, modulär, skalbar teknik som lägger grunden för BMW Groups framtid. Från början utformad för ren elektrisk mobilitet och nu en modell som kommer omdefiniera det framgångsrika Sports Activity Vehicle–konceptet. Lokalt utsläppsfri körglädje, cirkulärt fokus, sportig smidighet, övertygande räckvidd och generöst utrymme kombineras med en profil dedikerad till hållbarhet från grunden.

Bilens räckvidd har ökats genom en hög nivå av drivsystemeffektivitet och högspänningsbatteriernas optimerade energitäthet istället för oproportionerligt stora batterier. Det senare skulle öka fordonsvikten och därför ha en negativ påverkan på kördynamiken och elförbrukningen. Drivlina och batteriteknologin i BMW iX samarbetar med intelligent lättviktskonstruktion och aerodynamiskt optimerad design för att skapa ett övergripande paket som levererar sportförmåga, ledande hållbarhet och den imponerande användbarhet som varumärket är känt för.