ZignSec har, i samarbete med AMI Praha, signerat ett avtal som ger alla Tjeckiens offentliga universitet tillgång till ZignSecs lösning för digital ID-verifiering. Lösningen integreras mot ett centralt system som ger alla landets offentliga universitet tillgång till att verifiera identiteten vid registrering och onboarding av studenter, lärare och personal. Detta ger en potentiell räckvidd på över 200 000 lokala och internationella studenter.

Det framgår av ett pressmeddelande. Zignsec ingår i Finanstids koncept ”Veckans Aktie”. 

Regtechföretaget ZignSec grundades 2015 och erbjuder en plattform med olika typer av ID-verifieringslösningar. Regtech står för regulatorisk teknik och är en informationsteknik som används för att förbättra och efterleva lagstiftningsprocesser som gäller för myndigheter och företag. En orsak till den framtida tillväxten av identifieringslösningar beror på att marknaden allt mer drivs av ökade regleringar och sökandet efter förenklade id-verifieringsprocesser för kunder och företag. I Sverige ligger vi i framkant när det kommer till att kunna legitimera oss via mobilt bank-ID. I många länder runt om i världen saknas det dock digitala ID-verifieringslösningar vilket gör att ZignSecs produktutbud ligger rätt i tiden.

”I och med nuvarande restriktioner begränsas möjligheten till fysisk närvaro i klassrummen och därför är vi väldigt glada över att kunna erbjuda en lösning för ID-verifiering som är tillgänglig och enkel att integrera för alla offentliga universitet i Tjeckien. Utbildningssektorn är ytterligare ett nytt kundsegment för oss som kommer att fortsätta nyttja plattformar för distansutbildning och därför är det också område som vi aktivt fortsätter att utveckla lösningar för. Vi bedömer att detta har mycket god framtidspotential.” Timm Schneider, VD för ZignSec