Vid den senaste bolagsstämman valdes Klarnas tidigare vice vd, Knut Frängsmyr, in som ny ordförande i Budbees styrelse. Knut efterträder Budbees grundare och vd, Fredrik Hamilton, som tillfälligt haft ordförandeposten men nu enligt plan återgår till en roll som ordinarie ledamot, utöver sin VD-roll i bolaget. 

Budbee har verksamhet på fem marknader och levererar varor från e-handlare hem till dörren eller till Budbee Box. Bolaget, som befinner sig i en expansiv fas, tog nyligen in nytt kapital från befintliga ägare och värderades då till 7,3 miljarder SEK. 

Knut Frängsmyr har suttit i Budbees styrelse i ett år, har lång erfarenhet av liknande arbete i andra bolag och har innehaft ledande positioner på bland annat Klarna, senast som vice vd. Nu står det klart att han tar klivet upp som Budbees styrelseordförande. 

“Budbee befinner sig i en oerhört spännande fas och växer organiskt med en hållbar och skalbar modell. Jag ser fram emot att ta över ordförandeklubban och att tillsammans med övriga i styrelsen stötta Fredrik Hamilton och hans ledningsgrupp i att leverera på den ambitiösa tillväxtplan som bolaget följer”, säger Knut Frängsmyr. 

Fredrik Hamilton tog, som en temporär lösning, över ordförandeposten i fjol. Han kommer fortsatt att vara ordinarie ledamot i styrelsen. 

“Knuts omfattande erfarenhet av styrelsearbete och bolagsbyggande, inte minst inom e-handel, gör honom till det självklara valet som styrelseordförande. Jag ser fram emot att jobba med Budbees fortsatta tillväxtresa i min roll som vd med backning av en stabil styrelse under ledning av Knut”, säger Fredrik Hamilton, vd och grundare. 

Den nya styrelsen är verksam från och med den 14 juni 2022.