Samuel Skott har utsetts till ny vd och koncernchef för HiQ och kommer leda bolagets fortsatta framgångsrika utveckling i Norden och Europa.

– Det känns otroligt inspirerande och spännande att bli en del av HiQ. Jag har följt utvecklingen från kundsidan under många år, och det finns inget annat konsultbolag i Norden som lyckats kombinerar ett så djupt tekniskt kunnande med ett helhetserbjudande inom digitalisering. Efterfrågan på de tjänster och det breda utbud som HiQ erbjuder har ökat lavinartat de senaste åren. Det är en ära att få leda den fantastiska organisation som HiQ är, säger Samuel Skott.

Samuel Skott har en lång karriär bakom sig på Tele2, ett bolag som likt HiQ har utmanat branschnormer och byggt en framgångsrik organisation baserat på starka värderingar och kulturdrivet ledarskap. På Tele2 har Samuel haft ett flertal ledande positioner, bland annat som vd för Tele2 Sverige och senast som Chief Commercial Officer med ansvar för integrationen mellan Tele2 och ComHem. Samuel Skott är bosatt i Stockholm, född 1978 och utbildad civilingenjör i Industriell ekonomi från Linköpings universitet.

– Med Samuel Skott som ny vd och koncernchef får HiQ en ledare som värnar om företagskulturen och adderar en stark entreprenöriell kraft. Vi har nu funnit rätt person att leda HiQ framåt och Samuels bakgrund och egenskaper är helt rätt för HiQ. Med Samuel kan HiQ nu vässa sitt erbjudande ytterligare mot kund. Samuel har också ett modernt och inkluderande ledarskap som kommer spela en mycket viktig roll i att bygga norra Europas ledande konsultbolag – och fortsätta HiQs framgångsrika arbete med att förenkla världen med tech, säger Magnus Meyer, styrelseordförande HiQ.

Fredrik Malm, som haft rollen interimistisk vd och koncerncherf sedan i november 2021 och arbetat på HiQ sedan 2002, har beslutat att lämna företaget efter att Samuel Skott tillträder. John Klint, som tog över som tillförordnad CFO i november 2021 tar över rollen permanent när Fredrik Malm slutar. Fredrik Malm kommer fortsättningsvis agera senior rådgivare till bolaget.

– Jag vill tacka Fredrik Malm för allt hårt arbete han lagt ner de senaste månaderna som interimistisk vd och koncernchef. Fredrik har gjort ett fantastiskt jobb på kort tid och bidragit enormt till organisationen under perioden, och såklart även under de 20 år han arbetat på HiQ. Jag önskar honom stort lycka till i framtiden, säger Magnus Meyer, styrelseordförande HiQ.

Samuel Skott tillträder som vd och koncernchef den 7 mars i år.

– Jag ser verkligen fram emot att ansluta till teamet och att tillsammans fortsätta utveckla HiQs starka erbjudande inom digitalisering, knyta till oss den bästa kompetensen i Europa – och inte minst fortsätta bygga vidare på företagets inkluderande och värderingsdrivna kultur. Vi ses snart, säger Samuel Skott.