Pinpointest AB har förvärvat 100 procent av aktierna i Stolytics AB som utvecklat och driver analyser.nu, en webbplats som sammanställer aktieanalyser och information om svenska börsnoterade företag.

Förvärvet adderar ytterligare data och värde för de tusentals användarna av Pinpoints plattform som crowdsourcar estimat och förväntningar. Teamet bakom Stolytics följer med till Pinpoint och förstärker bolagets resurser och kompetens inom utveckling av digitala produkter för den finansiella marknaden.

Ägarna av Stolytics erhåller betalning genom nyemitterade aktier i Pinpoint, där Jakob Sjöqvist, Oscar Sandberg och Jacob Benon samtidigt tar anställning i Pinpoint för att stärka teamet.

Urban Ekelund, Styrelseordförande och medgrundare av Pinpoint;

”Vi är väldigt nöjda med detta förvärv då Pinpoint står inför en ny fas med fokus på fler användare, förbättrad användarupplevelse och fler bolag på plattformen. Genom denna förstärkning av teamet får vi ökade resurser till att samla och skapa ännu mer unik data kring det som verkligen styr aktiekurser – nämligen förväntningar.”

Oscar Sandberg, medgrundare av Stolytics;

”Vi har följt Pinpoint sedan lansering och är mycket imponerade över vad som har åstadkommits. Pinpoint är i ett mycket spännande skede och vi är mycket glada över att få fortsätta resan tillsammans med dem. Vi tror att Stolytics tillsammans med Pinpoint kan skapa en ännu bättre plattform kring estimat och förväntningar.”