Transfer Group gör förändringar inom organisationen. Peter Carlson tillsätts i rollen som ny VD och tidigare VD Mats Holmberg ska lägga 100 procent fokus på tillväxt i form av förvärv och integration av nya förvärv. Detta uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Transfer har redan förvärvat Altum Security och tecknat LOI med Nordic Aigis avseende förvärv. VD-bytet görs med anledning av den expansiva tillväxtstrategi bolaget har. Mats kommer nu fokusera på affärerna och Peter lägger fokus på den organisatoriska strukturutvecklingen. Med anledning av VD-bytet har Finanstid fått möjligheten att ställa lite frågor till Peter Carlson.

Peter, gratulerar till din nya VD-roll. Vill du berätta lite om dig själv och din bakgrund?
“Tack så mycket! Jag är 43 år gammal och bor i Stockholm med min familj. Jag har tidigare erfarenhet av att bygga bolag och kundrelationer och har tidigare suttit i ledningen i SFAB med ansvar för 150 personer, ett bolag som under min tid gick från 100 MSEK i omsättning till 400 MSEK. Sedan tidigare har jag även en MBA från Handelshögskolan i Stockholm samt så har jag en militär historik inom marinen”.

Vad kommer du att kunna tillföra till Transfer?
“Mats och övriga ledningen har gjort ett otroligt bra jobb och byggt en stark grund med CSG, Amigo Alarm, Altum och förhoppningsvis snart även Nordic Aigis. Min främsta styrka ligger i organisatorisk strukturutveckling och det är även något jag kommer jobba mycket med inom Transfer. Tillsammans med Mats som kommer lägga fokus på att förvärva och integrera nya förvärv in i koncernen så är jag säker på att vi kommer växa starkt genom förvärv så väl som organiskt”.