Just nu är det mycket som kretsar kring krypto. Förra veckan noterades kryptobolaget Goobit på First North och de fick en lyckad IPO. I april tidigare i år så genomförde de en emission på 3,91 :- / aktie, i dag handlas aktien till knappt 9 kronor efter att ha varit noterade knappt en vecka. Därmed är det en uppgång på ca 130 % sedan emissionen i april. Så det är minst sagt en stark start.

Nu är det dags för nästa kryptobolag att noteras på First North. Safello som är en av de största mäklartjänsterna för kryptovalutor på den svenska marknaden noteras under morgondagen, även här är intresset stort! Den nyemission som man gjorde inför noteringen tecknades till ca 1240 %  och genom emissionen så uppger nu bolaget att totalt ca 1500 nya aktieägare tillkommer till bolaget.

“Vi är mycket glada över att se det stora intresset för Safellos aktier och vad det signalerar för branschens framtid. Framtiden för ett kryptobaserat finansiellt system har tagit fart i såväl Sverige som övriga världen. Bolag som är väl positionerade för att arbeta med traditionella aktörer kommer att ha en stor fördel i att underlätta och driva övergången. Vi ser fram emot att exekvera på våra planer för att accelerera transformationen, samt skapa långsiktigt värde för våra befintliga och nya aktieägare”, säger Frank Schuil VD i Safello.

Precis som Goobit så är Safello ett bolag som växer snabbt. Under 2020 så uppvisade man en omsättning på 315 MSEK vilket var en ökning med 52% jämfört med 2019. Nu under Q1 2021 så har man en omsättning på 192 MSEK vilket är en tillväxt på 178 % YoY. Så det är ett bolag som växer snabbt och som dessutom är lönsamt de senaste åren. Vi på Finanstid ser fram emot att följa noteringen och kommer hålla er uppdaterade. Då emissionen tecknades fullt ut så kommer man ha en nettokassa på totalt 58 MSEK efter IPO och man noteras till ett börsvärde på 276 MSEK.

Uppdatering:

Efter börsens stängning under onsdagen så handlas Safello till 37.20 :-, en uppgång på drygt 175 % under Safellos första handelsdag på First North. Som mest handlades den upp till 39,5 :- under onsdagen.