Introduktion till nya ETP-produkter

Virtune AB, en ledande svensk kapitalförvaltare inom digitala tillgångar, lanseringen av två nya exchange-traded products (ETP) som riktar sig mot kryptovalutor: Virtune Staked Solana ETP och Virtune Staked Polygon ETP. Dessa produkter, som nu är tillgängliga på Nasdaq Stockholm, erbjuder investerare innovativa sätt att investera i och tjäna avkastning från staking av kryptovalutor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Om Virtune Staked Solana ETP

Virtune Staked Solana ETP ger investerare exponering mot Solana-kryptovalutan samtidigt som de drar nytta av fördelarna med staking. Denna ETP ger en extra årlig avkastning på 3% utöver den vanliga värdeutvecklingen för Solana och har en årlig avgift på 0,95%. Produkten är fysiskt backad, vilket innebär att den är säkrad genom faktiska Solana-tokens. Den första handelsdagen för denna ETP på Nasdaq Stockholm var den 10 april 2024.

Teknologisk grund för Solana

Solana är känd för sin högpresterande blockkedjeplattform, som möjliggör snabba och skalbara decentraliserade applikationer och transaktioner genom sin unika kombination av Proof of History (PoH) och Proof of Stake (PoS). Dessa teknologier tillåter Solana att hantera tusentals transaktioner per sekund till låga kostnader, vilket representerar en signifikant förbättring jämfört med äldre teknologier som de hos Bitcoin och Ethereum.

Om Virtune Staked Polygon ETP

Liknande Virtune Staked Solana ETP, erbjuder Virtune Staked Polygon ETP investerare möjligheten att tjäna på staking av Polygon. Denna ETP är även den 100 % fysiskt backad och ger en extra avkastning på 2 % årligen, utöver den vanliga värdeutvecklingen för Polygon, med en förvaltningsavgift på 1,95 %. Även denna ETP hade sin första handelsdag på Nasdaq Stockholm den 10 april 2024.

Polygon: Lösning för vanliga blockkedjeproblem

Polygon, tidigare känd som Matic Network, är utformad för att adressera vanliga problem med traditionella blockkedjor som låg skalbarhet och höga kostnader. Med sin flerskiktade arkitektur som stödjer utvecklingen av decentraliserade applikationer, erbjuder Polygon en plattform för utvecklare att skapa skalbara och kostnadseffektiva applikationer utan att offra säkerhet.

Genom lanseringen av Virtune Staked Solana ETP och Virtune Staked Polygon ETP erbjuder Virtune AB ett transparent och säkert sätt för investerare att engagera sig i staking av kryptovalutor genom en reglerad, börsnoterad produkt. Dessa produkter representerar inte bara ett nytt sätt för investerare att tillgå kryptovalutamarknaden men också en förstärkning av Virtunes åtagande att leda i finansiella innovationer på den nordiska marknaden.