Konsumenttjänsten Insurello, som hjälper konsumenter att få rätt ersättning, tar in ytterligare 150 miljoner kronor i en investeringsrunda ledd av Nordstjernan Growth. Även de tidigare ägarna Schibsted och Inventure fortsätter att investera i bolaget. De nya investeringarna kommer efter Insurellos påbörjade expansion, både i nya vertikaler och marknader.

Insurello, som hjälper konsumenter att hitta okända försäkringar och att få ut den ersättning de har rätt till, har efter ett starkt tillväxtår stängt en ny investeringsrunda på totalt 150 miljoner kronor. Investeringen kommer att finansiera fortsatt internationell expansion och vidareutveckling av bolagets skalbara plattform. Med ett nyligen genomfört bolagsförvärv i ryggen, som hjälper privatpersoner att få rätt mot flygbolag vid förseningar, siktar Insurello på att både slå sig in på fler marknader och att etablera fler vertikaler för att bli en samlingsplats för att hjälpa individer med ersättningar.

I samband med investeringen välkomnar Insurello det stiftelseägda investeringsföretaget Nordstjernan, som leder investeringsrundan genom Nordstjernan Growth och blir en partner för långsiktig värdetillväxt.

”Jag är väldigt glad att välkomna vår nya investerare. Tillsammans med våra befintliga investerare och vårt fantastiska team på Insurello är vi ivriga att fortsätta expandera till nya marknader och i fler vertikaler för att kunna förverkliga vår vision om att ge rättvisa till alla”, säger Insurellos VD Marcus Janback.

”Insurello är den andra investeringen inom Nordstjernans nya tillväxtinitiativ, Nordstjernan Growth. Vi är imponerade av teamet bakom Insurello och verksamhetens skalbarhet och ser en stor potential i att introducera tjänsten på fler marknader och i flera vertikaler. Vi tror att Nordstjernan Growth passar väl som partner i den fas där bolaget befinner sig”, säger Nordstjernans verkställande direktör Peter Hofvenstam.

Även befintliga ägarna Schibsted samt Inventure tar del i rundan.

”Vi har backat Insurello i två år nu där bolaget hela tiden fortsatt att bevisa sin styrka, både genom resultat och att väldigt många människor får den hjälp de förtjänar genom Insurellos tjänst. Marcus och hans team visar också hur fintech kombinerat med ett attraktivt erbjudande är en riktig vinnare. Därför fortsätter vi att investera och ser fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen”, säger Dan Ouchterlony, Head of Financial Services & Venture, Schibsted.

”Efter ett drygt år som delägare och investerare i Insurello, där vi sett hur bolaget gått från att vara starka i Sverige till att även göra avtryck i både Danmark och Frankrike, var det helt givet att fortsätta vara med på resan att göra Insurello till Sveriges nästa stora succébolag. Att man därtill lyckats expandera till ett flertal nya vertikaler under samma korta tidsperiod indikerar både vilken efterfrågan som finns och samtidigt vilket grymt team Insurello har med Marcus i spetsen”, säger Linus Dahg, partner på Inventure.