Bostadsplattformen Hemnet meddelade idag genom ett pressmeddelande att de har som avsikt att notera sig på Nasdaq Stockholm under andra kvartalet i år. Ingen värdering är än så länge känd men enligt uppgifter till Dagens Industri så har ägarna som målsättning att nå en värdering på 10 miljarder kronor.

Under 2020 uppgick Hemnets nettoomsättning till 544 miljoner kronor och man har sedan 2018 haft en nettoomsättningstillväxt på knappt 21 procent i genomsnitt per år. Bolagets målsättning är att årligen öka försäljningen med 15-20 procent per år och nå en justerad EBITDA-marginal på 45-50 procent.

– Jag är stolt över att kunna tillkännage vår avsikt att notera Hemnet på Nasdaq Stockholm. Hemnet har utvecklats till ett ”win-win”-koncept för hela bostadsmarknaden, säger vd Cecilia Beck-Friis i pressmeddelandet.

Nuvarande huvudägare i Hemnet köpte in sig i bolaget i slutet på 2016. Då värderades Hemnet till 2 miljarder kronor. I samband med den kommande börsnotering så säger bolaget till TT att man inte kommer ta in något nytt kapital. Erbjudandet förväntas bestå av befintliga aktier i bolaget som erbjuds av säljande aktieägare.