Serieentreprenören Per Mosseby kliver in som delägare och ordförande för WatchItGolf – techbolaget från Örnsköldsvik som tagit fram en AI-baserad app för golfspelare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Med appen WatchItGolf och en smartwatch på armen mäts svinghastighet och svingtempo. Spelaren får feedback mitt i rörelsen vilket vässar slaget. Genom att samla in statistik hjälper den också spelaren att utvecklas.

Hittills har tusentals golfspelare i bland annat USA, Australien, Thailand och Malaysia upptäckt appen, som är anpassad för Google Play och Appstore.

Nu går erfarna näringslivsprofilen Per Mosseby in som delägare och ordförande i techbolaget från Örnsköldsvik.

Han har bland annat varit ordförande för doktor.se.

– Jag hoppas att min erfarenhet av att jobba med digitala tillväxtbolag ska hjälpa oss att växa till ett världsledande digitalt coachstöd för golf, säger han.

Men potentialen stannar inte vid golf, betonar Per Mosseby.

– Tekniken kan användas i såväl andra idrotter som andra områden där rörelser spelar roll.

Vd Nicklas Boström är mycket nöjd med rekryteringen.

– Att få in en styrelseordförande som gjort resan från startup till en värdering på 2 miljarder kronor är fantastiskt. Per är kunnig inom teknik, mobilapplikationer och företagsutveckling.

Kapitaltillskottet ska användas för att vidareutveckla och marknadsföra appen, som tidigare gick under namnet Swing Speed Radar.

– En ny version med flera roliga nyheter släpps under april. Bland annat Challenges, en funktion där spelare kan skicka en utmaning till sin kompis om vem som slår den längsta drivern på fem försök. Vi kommer också att utveckla en helt ny produkt, säger Nicklas Boström.

WatchItGolf är en del i BizMakers inkubator.

– BizMaker har hjälpt oss mycket med kontakter. De andra startupbolagen som sitter i BizMakers lokaler funkar också som ett slags bollplank i olika situationer, vilket är både kul och nyttigt, säger Nicklas Boström.