Idag meddelar den snabbväxande finansappen Steven att bolaget kommer att genomföra en crowdfundingrunda för att göra det möjligt för sitt stora och växande community att investera i bolaget, tillsammans med välkända investerare som NFT Ventures, Flat Capital, Wellstreet och Johan Andersson från Mellby gård mfl. Finansieringen sker i samband med att Steven gör sig redo för en expansion till Europa. Crowdfundingrundan kommer att gå live i mitten av juni 2022.

Steven har rest över 48,5 miljoner SEK i tidigare sådd-rundor.

Kapitaltillskottet från den kommande crowdfundingrundan kommer att användas för att accelerera tillväxt och geografisk expansion. Bolaget kommer också att investera i marknadsföring samt produktutveckling. Stevens “roadmap” inkluderar lanseringen av ett förbättrat Premium-erbjudande, inklusive Steven Mastercard, till marknader utanför Sverige, vilket kommer att underlätta att sömlöst dela utgifter med familj och vänner över hela EU.

Crowdfundingrundan kommer att genomföras via Crowdcube, Europas största plattform för aktiebaserad crowdfunding med över 1,2 miljoner investerare. Kampanjen kommer att ge privatpersoner möjligheten att investera i Steven och att följa i fotspåren av respekterade investerare som NFT Ventures, Flat Capital och Anders Borg.

Crowdcubes investerare har totalt investerat mer än 1 miljard pund i kampanjer hittills. Framgångsrika företag som har rest pengar med Crowdcube inkluderar unicorn-fintechs som Monzo och Revolut. Crowdcube lanserade i Sverige i mars 2022 och Steven blir det första svenska fintech-bolaget att ta in pengar av privatpersoner via Crowdcubes plattform.

Kampanjen kommer att ha två faser och inleds med en förhandsregistrering för investeringar, som kommer att pågå till den 15:e juni.

Den första versionen av Steven lanserades i slutet av 2018 och bolaget har sedan dess vuxit organiskt till över 165 000 användare. I slutet av 2022 kommer Steven att att nå över 250 000 användare.

Jens Saltin grundare och CCO på Steven:
”Steven skiljer sig från andra fintechs, vi växer organiskt och löser problemet med delade utgifter som förbises av andra fintech-aktörer. Steven strävar efter att involvera användare så mycket som möjligt i utvecklingen av tjänsten och vi har mycket att tacka våra engagerade användare för. Det är därför mycket glädjande att kunna komma användarna ännu närmare genom att låta de som önskar bli investerare i Steven.”