Fellowmind, ledande europeisk Microsoft Cloud Partner, får ny Group CEO när Emiel Putman avgår. Ernst-Jan Stigter, före detta chef på Microsoft, blir koncernens nya CEO per den 1 januari 2023 och ersätter då Emiel Putman som avgår för fortsatt uppdrag som styrelsemedlem. Fellowmind har de senaste åren vuxit snabbt i Sverige, både organiskt och genom förvärv och har idag cirka 420 medarbetare fördelat på åtta orter. Den svenska regionen leds av Anna Kleine.

Emiel Putman avslutar sin roll som Group CEO för fortsatt uppdrag som styrelsemedlem. Styrelsen har utsett Ernst-Jan Stigter till ny Group CEO för Fellowmind från och med den 1 januari 2023. Ernst-Jan blev en del av Fellowmind 2021 och har haft rollen som Regional Director för Nederländerna. Innan dess arbetade Ernst i över 22 år på Microsoft i flertalet internationella ledarroller.

– Jag har nu beslutat mig för att lämna över rollen som Group CEO då jag anser att bolaget är redo att fortsätta resan framåt utan mig som grundare. Jag har stort förtroende för Ernst-Jan som ny Group CEO för Fellowmind. Hans arbete och erfarenhet har visat sig vara transformerande. Jag är djupt tacksam för hans kompetens, hjärta och själ. Nu är det Ernst-Jans tid att leda Fellowmind, säger Emiel Putman.

– Ernst-Jan förstår Fellowmind och uppskattar företagets unika potential. Han har varit en del av att förbereda vår strategiska plan för de kommande tre åren och jag vet att han kommer ge allt för att leverera resultat. Styrelsen har det största förtroendet för Ernst-Jan, säger Theo Rinsema, styrelseordförande för Fellowmind

– Jag vill tacka styrelsen för deras förtroende för mitt ledarskap och Emiel för hans fortsatta mentorskap, stöd och partnerskap. Jag ser fram emot att bygga vidare på allt vi har åstadkommit under Emiels ledning och jag känner mig otroligt energisk av de möjligheter som ligger framför oss. Genom att fortsätta att utveckla och förbättra oss själva kommer vi kunna leverera ett enormt värde för våra medarbetare, våra kunder och aktieägare när vi fortsätter vår resa mot att bli nästa generations IT-företag, säger Ernst-Jan Stigter, tillträdande Group CEO för Fellowmind.

Fellowmind har de senaste åren vuxit snabbt i Sverige, både organiskt och genom förvärv. Idag har den svenska regionen cirka 420 medarbetare fördelat på åtta orter; Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Halmstad, Växjö och Kristianstad som hjälper kunder inom flertalet industrier som till exempel tillverkning, fastighetsförvaltning och handel. Den svenska regionen leds av Anna Kleine som ingår i Fellowminds ledningsgrupp och som per den 1 januari 2023 kommer att rapportera till Ernst-Jan Stigter.

– Jag har arbetat tillsammans med Ernst-Jan sen början av året och värdesätter hans kunskap, erfarenhet och syn på ledarskap och kultur. Med Ernst som ny ledare för Fellowmind-koncernen känner jag mig trygg i att vi kommer kunna fortsätta att vässa vårt Microsoft-erbjudande på den svenska marknaden mot både kunder och medarbetare, säger Anna Kleine, Regional Director för Fellowmind Sverige.