Enreach, ett av Europas snabbast växande företag inom unified communications (UC) som tillhandahåller innovativ teknik för kontakt, har ytterligare utökat sitt fotavtryck med förvärvet av OSS Networks, SIA (‘OSS Networks’). Som den föredragna leverantören av molnbaserade UC-tjänster i Baltikum har det lettiska företaget mer än fördubblat sina intäkter under de senaste tre åren. Dess mobila PBX-plattform i molnet förbättrar Enreachs telco- och IT -portfölj ytterligare för både kunder och partners, inklusive mobiloperatörer. OSS Networks är det senaste i en serie förvärv av Enreach, med stöd av investeringsbolaget Waterland, och bygger koncernens närvaro i Europa.

OSS Networks grundades 2010 och är ett snabbt växande företag med sina tjänster som används av över 1 100 företag i regionen. På grund av en betydande ökning av sin kundbas, lanseringen av nya egna IP-molnprodukter och framgångsrika partnerskap har OSS Networks uppnått betydande intäktstillväxt under de senaste åren. Företaget kan nu också ge företag i Baltikum tillgång till ett brett utbud av Enreach UCaaS, CCaaS och molnproduktivitetslösningar, för att hjälpa dem att utvecklas och konkurrera i dessa tider som förändras snabbt.

Ledande utmanare
Stijn Nijhuis, VD för Enreach: “På denna mycket konkurrenskraftiga marknad för unified communications har OSS Networks etablerat en solid position i Baltikum med sitt unika erbjudande till en diversifierad kundbas, inklusive långvariga kundrelationer med några av de största telekomoperatörerna. Tillsammans kommer Enreach och OSS Networks att rikta sig till nya tjänsteleverantörer i Baltikum och angränsande marknader genom att integrera den rena och mycket effektiva mobila PBX-plattform i molnet (”Smartmex”) från OSS Networks i Enreachs produktportfölj. Detta kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda ännu mer innovativa produkter för att hjälpa våra kunder och partners, samtidigt som vi gör oss till den ledande utmanaren på denna UCaaS-marknad med hög tillväxt och stärker vår befintliga ”mobile-first’-strategi. Vi är mycket glada över att välkomna OSS Networks till vår grupp.”

Företaget kommer fortsatt att vara baserat i Riga, Lettland. Alla tre grundande partners – Armands Meinarts (VD och medgrundare), Juris Breicis (medgrundare) och Mārtiņš Gailītis (medgrundare) – kommer att fortsätta ta hand om den befintliga verksamheten och även leda deras erfarna team på 26 personer, som inkluderar ett starkt utvecklingsteam, för att driva ny tillväxt för Enreach i regionen.

Armands Meinarts säger: “OSS Networks anses vara pionjärerna inom telekommunikationstjänster på den baltiska marknaden. Vår kundbas motsvarar över 40 procent av Baltikums små och medelstora företag som använder molnbaserade lösningar och 33 000 befintliga cloud seats. Genom kombinationen av våra lokala sakkunskap och Enreachs framgångsrika meriter i att rikta in sig på tjänsteleverantörer, kommer vi tillsammans att låsa upp nya affärsmöjligheter, vilket i sin tur kommer att ge större värde för företagskunder och partners i Baltikum. Med Enreach kommer OSS Networks att dra ytterligare nytta av den förväntade tillväxten på den baltiska molnmarknaden, med våra lokalt värdväxlade PBX-lösningar.”