Idag tillkännager Dynabook Europe GmbH en uppdatering av sin dynaEdge AR-lösning (Assisted Reality) med lanseringen av dynaEdge DE200, nästa generation av dess högpresterande Windows 10/11 mobile edge computing-enhet.

Edge computing-marknaden har accelererat avsevärt under det senaste året, drivet av faktorer som Covid-19, och som ett resultat av detta anser över hälften (52 procent) av IT-beslutsfattarna att köpbeslut kring edge computing är viktigare nu än före pandemin*. Samtidigt tror de flesta anställda (70 procent) att AR kommer att orsaka antingen små eller betydande förändringar för deras bransch*. Det uppfattas som den mest disruptiva framväxande teknologin, före AI, IoT och cybersäkerhet (GlobalData). Detta driver i sin tur på innovation och anammande av edge-infrastruktur, där IDC förutspår en 800-procentig ökning av antalet appar i edge-miljö till 2024.

Den nya dynaEdge AR-lösningen är designad för att tillhandahålla lättviktig handsfree-funktionalitet för mobilt arbete och förbättra effektiviteten, anslutningsmöjligheterna och säkerheten för företag i dagens ständigt föränderliga arbetsmiljöer. Det påskyndar diagnostik- och reparationsscenarier, informationsdelning och samarbete, informationsinsamling och databehandling – även på de mest avlägsna platserna.

De nya förbättringarna – inklusive 4G LTE, senaste 11:e generationens Intel Core-processorer och Edge AI – möjliggör full mobilitet samtidigt som säkerheten för företagsmiljön bibehålls med enhetens säkra operativsystem:

  • Snabbare anslutning med 4G LTE-integration: Varhelst det finns en 4G-signal kan anställda anslutas – utan att koppla upp sig mot en telefon eller förlita sig på en WiFi-signal.
  • Smart vision med Edge AI: Edge AI Engine förbättrar kamerans grafik med bildstabilisering, ljusstyrkekompensation och objektspårning. Det gör det också möjligt att bearbeta videoströmmar innan mottagaren tar emot bilder. Dessutom bearbetar AI-motorn kameraströmmen till DE200 och kör programvaran som en virtuell kamera. Edge AI kan integreras i kundernas egenutvecklade mjukvarulösningar.
  • Förbättrad laddning och batterilivslängd: Erbjuder upp till 6,5 timmar** batteritid och inkluderar en universell typ C-laddningskontakt som kan utökas med en valfri powerbank, vilket gör att man kan arbeta hela dagen även ute på fältet.
  • Avancerad kraft: Ger förbättrad kraft och full prestanda genom ett urval av de senaste 11:e generationens Intel Core i3-, i5- och i7-processorer.
  • Maximal slutpunktssäkerhet: DynaEdge DE200 körs på Windows 10/11 Pro och stöder Active Directory, i kombination med tvåfaktorsautentisering inklusive PIN-kod och fingeravtrycksläsare för att säkra slutanvändardata. Dataklassificering på enheten kan användas för att bestämma hur data delas, vilket tar itu med ett stort problem för många branscher.

DynaEdge AR utvecklades för industrier med starkt fokus på frontlinje- och fältbaserad personal, inklusive tillverkning, inspektion, logistik, underhåll, räddningstjänst, hälsovård och utbildning. Nu med 4G LTE-integration ger lösningen en betydande möjlighet att driva digital transformation i ännu mer avlägsna arbetsmiljöer som blåljuspersonal, fältservice, besöksattraktioner och nationalparker.

– Under de senaste 20 månaderna har mobile edge-computing och smarta glasögon blivit integrerade i många branscher. Faktum är att vår senaste forskning har visat att 63 procent av IT-beslutsfattarna planerar att implementera smarta glasögon i sin organisation under de kommande tre åren, vilket tyder på att en bred användning kommer att fortsätta att öka. Arbetstrender utvecklas snabbt, och den senaste dynaEdge AR-lösningen är ett bevis på att vi förstår vad våra kunder behöver för att verka i en hybrid arbetsvärld, säger Damian Jaume, VD för Dynabook Europe GmbH.