Malmöbaserade e-handelsleverantören Starweb förvärvas idag av mjukvarugruppen Nordtech Group (“Nordtech”) vars fokus är att förvärva och växa lönsamma SaaS-bolag i Norden.

Starweb grundades år 2000 och är ett av de ledande SaaS-bolagen i Sverige att utveckla en avancerad B2B och B2C e-handelsplattform, den första lanserades redan år 2003. Idag har Starweb närmare 500 medelstora e-handlare som använder plattformen där några av kunderna är Paul Mitchell, Ditec, Tehuset Java, Orkla Foods, Ddesign.

I och med förvärvet förstärks Starwebs möjligheter att fortsätta växa som helhetsleverantör av e-handel, identitet och ekosystem på den svenska marknaden och att stötta sina kunder i deras e-handelsresa.

– Vi på Starweb är glada och stolta över att ha funnit rätt investerare som förstår vår vision och som hjälper oss att ta nästa steg med bolaget, med e-handelsplattformen och tillsammans med våra e-handlare. Denna långsiktiga investeringen ger tydliga skalfördelar som vi nu kan dela mellan SaaS-bolagen säger Johan Lindstedt, VD och grundare på Starweb.

Nordtech förvärvar, bygger och förädlar nordiska mjukvarubolag och blir ett hem för bra produktbolag att bli bättre. Bakom Nordtech står Pål Hodann och Nils Bergman som båda har lång erfarenhet av att bygga mjukvarubolag i Norden. Bolaget är backat av erfarna investerare såsom Nicklas Storåkers fd huvudägare Pricerunner, Åsa Risberg fd partner på EQT, Karl-Johan Persson ordförande H&M med flera.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Starweb till Nordtech-gruppen. Vi tycker att teamet på Starweb har gjort ett fantastiskt jobb på produktsidan och man har bevisat sig i en lång historik av stabil och lönsam tillväxt. Vi tror starkt på möjligheterna att tillsammans växa vidare och tycker att det ska bli väldigt roligt att få börja arbeta ihop säger Nils Bergman, partner på Nordtech.

Samtliga bolag som ingår i Nordtech-gruppen är dotterbolag som drivs självständigt inom koncernen, samtidigt som gruppens samlade kompetens används för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för att SaaS-bolagen ska lyckas. Starweb blir det femte förvärvet sedan starten tidigare i år.