By Mates AB har tillsammans med Stockholms Stad genomfört ett sommarevent under en vecka på Medborgarhuset i Hägerstensåsen där flera hundra ungdomar engagerade sig i digitala aktiviteter under vecka 24. Eventet var startskottet för samarbetet och nu börjar planeringen inför uppskalning.

Genom att mixa lokal närvaro med digitalt engagemang går det att aktivera ungdomar och unga vuxna på ett sätt som når brett och engagerar fler. Målet är att utbilda lokala ledare som kan engagera och driva projektet framåt lokalt, men också hjälpa andra stadsdelar att engagera sig på samma sätt. Under veckan har By Mates närvarat med coacher, datorer och föreläsare. All aktivitet drivs framåt via plattformen Mates.gg.

– Ett väldigt lyckat första case och roligt att se så många engagerade ungdomar och föräldrar. Ser verkligen mycket fram emot att få utveckla detta koncept vidare, säger Alvaro Zagal, samordnare på Stockholms Stad.

– Det är starkt när man ser allt jobb, alla tankar och ideer omsättas till verklighet och samtidigt skapa positiva intryck för så många unga, säger Andreas Bengtsson, VD på By Mates.

Tjänsten “Digitalt fritids” kommer att lanseras bredare under året och framåt utvärderas varje förfrågning för sig.

By Mates genomför just nu en emission där man tar in totalt 10 MSEK. Finanstid har tidigare skrivit både ett reportage och genomfört en intervju med VD Andreas Bengtsson.

Läs mer om emissionen här