En revolution för ekonomiavdelningar

Ekonomiavdelningar världen över kämpar med ineffektiva arbetsflöden, manuell uppgiftshantering och isolerade processer. WorkTiles har tagit sig an denna utmaning genom att erbjuda en lösning som radikalt förenklar planering, utförande och uppföljning av arbete inom ekonomiavdelningar. Genom ett nära samarbete med fintech-företaget Westpay och produktionsbolaget Edisen har WorkTiles nu lanserat sin innovativa plattform. Samtidigt har de lyckats säkra en finansiering på tre miljoner kronor för att stödja fortsatt tillväxt. Bland nykomlingarna i styrelsen finner vi kända namn som Jimmy Nybom och Olle Rydqvist, som båda kommer att bidra med sin erfarenhet och kunskap till företagets framtid.

Utmaningar och möjligheter

WorkTiles grundades för lite mer än ett år sedan av ett team som såg stora möjligheter att effektivisera arbetet för ekonomiavdelningar. Traditionellt sett har många företag kämpat med komplexa, resurskrävande processer och en brist på verktyg för effektivt samarbete. Detta har resulterat i en stressig arbetsmiljö där arbetet ofta sker i isolerade “silos”. WorkTiles grundades av tech- och ekonomikvartetten Filip Ullsten, Adam Nyberg, Alvaro Canepa och Kim Nilsson, tillsammans med bolagsbyggaren Hidden Dreams. Tidiga anslutningar från kunder som Westpay och Edisen har spelat en viktig roll i utformningen av plattformen.

Visionen blir verklighet

Med lanseringen av en första version av plattformen och en nyfylld kassa är WorkTiles nu redo att ta nästa steg i sin utveckling. Kapitalrundan har inte bara tillfört finansiella resurser utan även en ovärderlig mängd av kunskap och erfarenhet genom de nya styrelsemedlemmarna och investerarna.

– När vi hade benat ut våra egna arbetslivserfarenheter samt undersökt ekonomiarbetet i ett 50-tal företag insåg vi att vi kan avlasta rejält här. WorkTiles stärker ekonomiavdelningen genom en plattform som dels främjar strukturerat och kostnadseffektivt arbete, dels undviker sårbarheter och flaskhalsar. Nu med en första version lanserad och nyfylld kassa tar vi nästa kliv på resan. Kapitalrundan har dessutom gett oss en otrolig tillförsel av kompetens i form av nya styrelsemedlemmar och investerare. Därmed står vi rustade med fina förutsättningar för tillväxt och ytterligare innovation, vilket känns fantastiskt, säger Filip Ullsten, vd och medgrundare till WorkTiles.

Stöd från finansvärldens profiler

Bland investerarna i den senaste finansieringsrundan återfinns namn från både tech- och finanssektorn, däribland Micael Holmström från Nordic Angels, Farideh Wallqvist, och representanter från EHAB samt Holmströmsgruppen. Jimmy Nybom, med en bakgrund som partner på Grant Thornton, tar en aktiv roll i företaget som styrelseordförande och ser stor potential i WorkTiles.

– Alla företag i världen har ekonomiska processer och många är tyvärr förlegade. Det gör i sin tur marknaden enorm för WorkTiles. Förbättringspotentialen är hög, vilket blir tydligt redan i detta skede genom flera imponerande tidsbesparingsmätningar. Teamet är dedikerade till att göra ekonomiska arbetsflöden så effektiva, exakta och stressfria som möjligt för alla inblandade. Jag delar deras vision och ser fram emot att arbeta vidare med den som styrelseordförande, säger Jimmy Nybom, styrelseordförande i WorkTiles.

Framtidens ekonomiavdelning

Med en stark grund och stöd från välkända profiler inom finansvärlden är WorkTiles väl positionerade för att revolutionera hur ekonomiavdelningar arbetar. Genom att göra arbetsflöden mer effektiva, exakta och stressfria ligger fokus på att frigöra tid och resurser som kan användas mer strategiskt. WorkTiles står vid början av en lovande resa som har potential att förändra ekonomiarbetet för företag över hela världen.