Wellstreet, det framstående riskkapitalbolaget känd för sina investeringar i banbrytande företag som Tibber, DanAds, Checkin.com och Bambuser, har nyligen välkomnat Maria Lindholm till sin organisation i rollen som Head of Partnerships. Maria tar med sig en imponerande bakgrund inom expansion och strategiska partnerskap från sina tidigare befattningar på foodtech-företaget Nick’s och investmentbolaget Gullspång Invest. Dessutom har hon grundat e-handelsbolaget anyki. Hennes nya ansvarsområde är att utveckla och stärka Wellstreets partnerskap och nätverk.

Bred bakgrund

Maria Lindholm, som senast arbetade som expansionschef på det framväxande foodtech-företaget Nick’s, är en erfaren strateg som har visat prov på sin förmåga att driva tillväxt och skapa framgångsrika samarbeten. Hennes tidigare arbete på investmentbolaget Gullspång Invest har gett henne värdefull insikt i investeringsvärlden, och hennes entreprenöriella bana inkluderar att ha grundat e-handelsbolaget anyki. Hennes breda erfarenhet och kompetens gör henne till en idealisk kandidat för den nyinrättade rollen som Head of Partnerships på Wellstreet.

Wellstreet är redan känt för att ha byggt upp ett imponerande ekosystem av företag och mentorer som stöttar sina portföljbolag. Dessa inkluderar teknikjättar som Google och AWS. Med Maria Lindholm vid rodret är det tydligt att Wellstreet satsar på att ta nästa steg för att stärka sin position i Nordens VC-ekosystem.

Viktig spelare i lagbygget

Evelina Anttila, Managing Partner på Wellstreet, är entusiastisk över Maria Lindholms ankomst och säger: ”Det känns otroligt roligt att välkomna Maria till Wellstreet, och jag är övertygad om att hon kommer bli en viktig spelare i vårt lagbygge och vår långsiktiga strategi. Vi tror att ett starkt ekosystem för innovation skapar möjligheter, inte bara för våra portföljbolag, utan för hela startup-scenen – och därför arbetar vi kontinuerligt med att skapa samarbeten och driva initiativ.”

Maria Lindholm själv uttrycker sin entusiasm för den nya rollen: ”Wellstreet har en helt unik modell och ett värderingsdrivet team som verkligen gör skillnad för företag i deras tillväxtresa. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet och mina kollegor på Wellstreet utveckla partnerskapen till nästa nivå och bidra till framgångsrika resultat.”