Volvokoncernen och nordamerikanska Pilot Company har undertecknat en avsiktsförklaring för att utveckla en offentlig laddinfrastruktur med högeffektsladdare för medeltunga och tunga elfordon.

Parterna avser att inleda ett strategiskt samarbete och därmed kombinera Volvokoncernens ledande ställning på marknaden för medeltunga och tunga batterielektriska lastbilar och laddningslösningar med Pilot Companys omfattande nätverk som består av fler än 750 Pilot Flying J-lastbilsstopp i hela Nordamerika. Målet med samarbetet är att bygga en laddinfrastruktur med högeffektsladdare.

Pilot Company avser att installera laddinfrastruktur med högeffektsladdare för medeltunga och tunga fordon av alla märken vid utvalda Pilot Flying J-resecenter och lastbilsstopp i hela USA.

Volvokoncernen och dess kommersiella lastbilsmärken i Nordamerika, Volvo Trucks och Mack Trucks, kommer att välja ut vissa Pilot Flying J-lastbilsstopp som ska prioriteras för installation av högeffektsladdare. Vilka dessa är baseras på kundernas och förarnas behov, aktuell och förväntad trafiktäthet och tillgången till offentlig finansiering av infrastrukturkostnaderna.

Partnerskap är det nya ledarskapet
Med det här initiativet kommer kunder inom alla lastbilsmärken att få den lugn och ro de behöver för att kunna ta in elfordon i sina vagnparker. De behöver inte längre oroa sig för att den elektriska räckvidden inte ska vara tillräcklig, och nordamerikanska kunder får helt nya möjligheter att nå sina miljömål när det gäller att fasa ut de fossila bränslena.

Med det planerade samarbetet kommer Volvokoncernen och Pilot Company att gå i spetsen för elektrifieringen och processen med att tillämpa och utveckla hållbara och tillförlitliga transportlösningar i Nordamerika i flera generationer av batterielektriska lastbilar framöver.