Inga fler överraskningar på den årliga uppvärmningsräkningen, tack vare kostnadsprognoser får användarna en realtidsöversikt och full kontroll över sina uppvärmningsutgifter.
London 02.09.2021 – tado°, ledande inom intelligent klimathantering i hemmet, meddelar idag den första etappen i sin nya smarta mjukvara för att ge användarna nästa nivå kontroll över sina uppvärmningskostnader. Det nya intuitiva kostnadsberäkningsverktyget ger alla tado°-användare med Auto-Assist-prenumeration möjlighet att spåra och kontrollera sina uppvärmningskostnader hemma.
Kostnadsprognoser skapar en konkret koppling i realtid mellan värmebeteende och den faktiska energikostnaden. Detta uppnås genom att länka temperatur- och appinställningarna till analoga eller smarta mätardata och med hjälp av intelligenta realtidsalgoritmer. tado° har utvecklat den första tjänsten för att lösa ett stort problem för husägare och hyresgäster. Användare behöver aldrig mer oroa sig för hur hög den årliga uppvärmningsräkningen kommer att vara eftersom de kommer att ha kontroll under hela året och veta vad de kan förvänta sig.

Förutom förbättringen av övervakningen av värmekonsumtionen kommer den nya programvaran i appen även identifiera besparingspotential och ge användarna tips och råd för maximal effektivitet för att minska uppvärmningskostnaderna. Detta hjälper till att spara pengar och sänka ett hems koldioxidavtryck, vilket aldrig har varit viktigare än idag.
“Priset på gas och el har stigit till sin högsta nivå någonsin i stora delar av Europa och invånarna kommer att känna av det i vinter. Tack vare goda uppkopplingar, molndatorer och datavetenskap är det nu möjligt att fatta medvetna beslut om hur mycket man ska spendera på komforten hemma. För närvarande höjer och sänker folk värmen utan att veta vad det egentligen betyder för deras årskostnader. Med kostnadsprognoser blir gissningar kring din energiräkning ett minne blott,” säger Christian Deilmann, medgrundare och CPO på tado°.


Den första versionen av den nya funktionen är tillgänglig från idag för utvalda användargrupper i hela Europa. Ytterligare utgåvor kommer med rullande uppdateringar denna uppvärmningssäsong.