Det är inget tidigt aprilskämt. Sveriges största tidning inom E-handel var först med att uppmärksamma storyn bakom WIIBOT. Bolaget vars motto är att automatisera den svenska industrin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Innovationsföretaget WIIBOT drivs av Eric Mochos som valt att satsa på robotar. Tanken är att robotarna ska underlätta jobbet för restauranger, lager och kedjor.

– Tänk dig en E-handlare eller en kedja som typ MAX eller Burger King där du efter få enkla knapptryck får leveransen utkörd till ditt bord. Roboten är så pass intelligent att den går från plock till leverans. Man ser redan nu hur bla McDonalds börjat med bordsservering, tänk dig då att det kommer ut en robot med din Big Mac, tanken är inte fel och det ligger rätt i tiden säger Eric Mochos

Sverige ligger på femte plats när det kommer till robottätheten enligt siffror från IFR. Det land med störst robottäthet är Singapore vars industrirobotar har 75% av andelen operativa robotar.

– Robotarna är otroligt effektiva och fungerar dygnet runt och kan lasta upp till 60 kilo. De avlastar personal och effektiviserar verksamheten på ett enkelt och positivt sätt, avslutar Moschos.

Dom första robotarna anlände till Sverige för knapp en vecka sedan. Planen är att öppna upp stationer runt om i landet som visar roboten.