Shopify bygger på komponenter som utgör världens mest kraftfulla detaljhandelsplattform. Shopify har ägnat nästan två decennier åt att bygga, optimera och skala upp sin infrastruktur – samtidigt som den ger miljontals företag full kontroll över sin varumärkesidentitet, sina kundrelationer och sin data. Nu öppnar man upp infrastrukturen för att driva världens största detaljhandlare med Commerce Components by Shopify (CCS), den moderna, komponerbara stacken för företagshandel.

För detaljhandelsföretag i dag innebär utmaningar som den snabba tekniska utvecklingen och kundernas förändrade förväntningar att de måste skapa innovationer i realtid bara för att förbli konkurrenskraftiga. För att göra det behöver de en handelslösning som prioriterar valmöjligheter, med flexibilitet för att integrera och förnya utan begränsningar, samtidigt som den erbjuder pålitliga infrastrukturkomponenter som hjälper deras team bli snabbare. Dessa delar tillsammans är inte förhandlingsbara och har aldrig funnits i ett enda erbjudande för företag – tills nu.

Commerce Components by Shopify kombinerar det bästa av två världar för detaljhandlare: tillgång till Shopifys grundläggande, högpresterande komponenter – till exempel den checkout som konverterar 72 procent bättre än en vanlig checkout och 91 procent bättre på mobilen – samt flexibla API:er för att skapa dynamiska kundupplevelser som integreras sömlöst med detaljhandelns önskade backoffice-tjänster.

– Vi har alltid närmat oss innovation på Shopify genom att förutse vad återförsäljarna behöver och sedan tillhandahålla dessa lösningar. Commerce Components öppnar upp vår infrastruktur så att företag inte behöver slösa tid, ingenjörskraft och pengar på att bygga kritiska fundament som Shopify redan har fulländat. Istället kan man enkelt använda dem för att anpassa, differentiera och skala, säger Harley Finkelstein, chef (president) på Shopify.

Det ikoniska amerikanska varumärket Mattel kommer att vara en av de första företagsåterförsäljarna som använder Commerce Components och tar med sig hela sin varumärkesportfölj till Shopify.

– Innovation är kärnan i Mattel. Vi samarbetade först med Shopify i ett projekt som hette Mattel Creations, en plattform för kreatörer som vill föreställa sig de mest ikoniska leksakerna i världen. Creations gav Mattel möjlighet att agera snabbt, möta våra kunder där de befinner sig och framför allt utnyttja Shopifys infrastruktur för att skala globalt. Det var enormt framgångsrikt och vi är glada över att kunna omvandla vårt varumärkeserbjudande med hjälp av Commerce Components, säger Sven Gerjets, CTO på Mattel.

Med en helt ny backoffice-hantering som är utformad specifikt för företag ger Commerce Components återförsäljare den snabbhet och flexibilitet som behövs för att bygga för framtiden.

Bygg med valmöjligheter

  • Flexibla API:er, nu utan hastighetsbegränsningar, gör det möjligt för varumärken att integrera sina befintliga tjänster med Shopifys modulära komponenter och bygga oöverträffade kundupplevelser för alla enheter. Företagshandlare kan ta de komponenter de behöver och lämna det de inte behöver, och utvecklare är fria att bygga med vilket front-end ramverk de vill.

Utnyttja oöverträffad global skala

  • Förtroendefulla handelsfundament, som världens bäst konverterande checkout, med 99,95 procents upptid, som behandlar upp till 40 000 checkouts per varumärke och minut, och som låser upp över 100 miljoner befintliga Shop Pay-kunder, som har valt Shopifys checkout med ett klick.

  • Shopifys globalt skalade infrastruktur med över 275 närvaropunkter vid nätverkets kant möjliggör blixtsnabba butiksytor oavsett var kunderna befinner sig i världen.

Samarbeta med ett ekosystem i världsklass

  • Världens största ekosystem för handel, inklusive ett dedikerat kundteam med lösningsarkitekter, prioriterad specialiserad support dygnet runt på årets alla dagar, och ett nätverk av erfarna byråpartners och systemintegratörer som Deloitte, EY, Accenture och KPMG.

Se en fullständig lista över komponenterna i Commerce Components här.

– Vi vet att detaljhandlare har en myriad av möjligheter i den digitala och datatillvaron, oavsett om det handlar om det skiftande digitala reklamlandskapet eller att visa upp sig för sina kunder på ett differentierat sätt under en hotande recession. I utmanande tider har vi sett goda exemple på hur samarbeten mellan våra kunder och deras plattformspartners frigör dessa möjligheter. Det är därför vi är glada över att samarbeta med Shopify för att erbjuda Commerce Components till företag som bedriver detaljhandel globalt. Shopify är branschledande inom handel, och vi tror att Commerce Components kommer att utgöra en fördel när det kommer till att hjälpa världens största detaljhandlare att ta sig in i nästa era av handel, säger Sam Roddick, Global Deloitte Digital Leader.

Bland de befintliga återförsäljare som använder Shopify finns Glossier, JB Hi-Fi, Coty, Steve Madden, Spanx och Staples. Commerce Components prissättning är utformad för företag. Den är enkel att förstå, baserad på användning och ger förutsägbarhet. Läs mer om Commerce Components här.