Quartiers, listat på Nasdaq First North i Stockholm, har anpassat sig utifrån den spanska regeringens nya restriktioner och beslutat att hålla sina anläggningar Boho Club (lyxhotell och restaurang på Golden Mile i Marbella) samt lägenhetshotellet Quartiers Marbella Apartments öppna. Bolaget har lanserat flera initiativ för att minimera intäktsbortfallet och har vidtagit åtgärder för att maximera kostnadsbesparingar. Det framgår av ett pressmeddelande.

De restriktioner som nyligen införts innebär sammanfattande att:

  • Restauranger och all annan ej samhällsväsentlig verksamhet måste stänga klockan 18.00.
  • Hotell får fortsatt hålla öppet och kan servera hotellgäster i restaurangen fram till klockan 22.00, varefter ett nattligt utegångsförbud har införts.
  • Inflygande internationella resenärer måste uppvisa ett negativt test för Covid-19. Därtill får människor inte passera över kommungränser utan särskilt tillstånd.

Som en följd av de nya restriktionerna som infördes i början av förra veckan lanserade Quartiers omgående ett nytt koncept på Boho Club fokuserat på Staycation (semestra i din egen stad) där lokalbefolkningen i Marbella erbjöds möjligheten att äta middag på Boho Clubs restaurang till klockan 22.00 när alla andra restauranger tvingas att stänga klockan 18.00. Därtill har bolaget ökat antalet dagsaktiviteter såsom bruncherbjudanden och möjlighet för medlemmar i en lokal medlemsgrupp att utnyttja Boho Clubs faciliteter med bland annat ett komplett utegym och en uppvärmd pool. Hotellet är dessutom väl anpassat för rådande situation med sin stora trädgård, avsaknad av hissar och minimalt antal allmänna kontaktytor. Redan under föregående helg lyckades Boho Club uppnå en beläggningsgrad på hotellet om 55%, där lördagen stod för en beläggningsgrad om 70%.

Den goda återkopplingen från gästerna visar att konceptet fungerar trots minimal marknadsföringstid. Om restriktionerna håller i sig tror vi att konceptet kommer att öka i popularitet de kommande veckorna. Vi har en tydlig konkurrensfördel som trots omständigheterna just nu stärker vårt varumärke och gör att vi kan öka vår marknadsandel även om storleken på vår marknad överlag kortsiktigt har minskat kraftigt, framhåller bolagets VD Marcus Johansson Prakt

Quartiers lägenhetshotell fortsätter att drivas med en kraftig reducerad personalstyrka. Förändringen har visat sig positiv och kundnöjdheten ligger fortsatt kvar på höga nivåer.

Quartiers kommer att återkomma med mer information längre fram allteftersom förutsättningarna förändras.