Projekt Sävenäs är i full sving och byggkonsultföretaget Planör fortsätter att öka tempot samt engagemanget som krävs för större projekt. Med sitt unika tänk och möjligheten att erbjuda enskilda tjänster till helhetslösningar, påvisar bolaget att inget projekt är för stort eller för litet utan att det primära fokuset förblir att lyckas.

I februari 2020 klev Daniel Thorn och Urban Carlsson från Planör in i projekt Sävenäs med rollerna Platschef och biträdande platschef åt Byggnads AB Gösta Bengtssons vägnar.

– Det är ett ärofyllt uppdrag där Planör är med i ledande roller i ett projekt som är extra betydelsefullt för vår samarbetspartner och dess beställare som vill etablera sig i Göteborgsområdet, säger Magnus Brink, stf. Regionschef.

2019 vann Gösta Bengtsson kontraktet för projekt Sävenäs vilket är deras största entreprenad hittills, samtidigt som det även är deras beställare, K-fastigheters största enskilda projekt.

Kvarter Sävenäs består totalt av 2 etapper innefattande totalt 300 hyresrätter samt en lokal på 200 kvm och 150 garageplatser. Fastigheten består av lamellhus byggda i en etappform som är 7 våningar, ända upp till 9 våningar.

Etapp 1 på 103 hyreslägenheter och en lokal på 200 kvm är färdig och inflyttad, 70m bredvid är bygget för etapp 2 i full gång som innehåller 197 bostäder och 150 garageplatser.

För etapp 2 är betongplattan under produktion och snart väntas stomresning som förblir nästa steg i projektet. Huset beräknas stå klart för inflyttning vid årsskiftet 23/24.

– Det är en rolig resa att vara med på som uppdragsansvarig i projekt Sävenäs och att följa projektets utveckling både i vårt uppdrag och leverans mot vår beställares kund, K-Fastigheter. Efter en nära dialog och lyhördhet för önskemål från beställare, Gösta Bengtsson om resurssättningen har vi två erfarna och kompetenta individer på plats, de är som klippt och skurna för sina uppdrag, avslutar Magnus Brink.