Norwegian har i dag ansökt om rekonstruktionsförhandlingar hos Asker och Bærum tingsrätt i Norge. En sådan process går parallellt med reorganiseringsprocessen i Irland. 

 

Efter att den irländska domstolen 7 december godkänt Norwegians reorganiseringsprocess (examinership) har bolaget idag ansökt om en tilläggsprocess för rekonstruktion enligt norsk lag. Det meddelar Norwegian i ett börsmeddelande tisdag 8 december.

– En parallell rekonstruktion enligt norsk lag gynnar alla berörda parter och ökar sannolikheten för ett framgångsrikt resultat. Vårt mål är att trygga arbetsplatser och bidra till att säkerställa kritisk infrastruktur och bidra till ekonomisk tillväxt i Norge, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

– Vi kommer att använda den här tiden väl och jobba mot målet att minska bolagets skuld, minska antalet flygplan i flottan och återigen bli ett attraktivt flygbolag för investerare. Vi kommer att vara redo att möta konkurrensen om kunderna efter Coronapandemin, fortstätter Schram.

Norwegian ansökte om reorganiseringsprocess enligt irländsk lag 18 november. Processerna påverkar inte den löpande verksamheten och bolaget fortsätter att flyga som planerat. Både obligationer och aktier handlas som vanligt på Oslo börs. Som tidigare aviserat fortsätter Norwegian Reward som normalt så att medlemmar kan fortsätta tjäna och använda CashPoints.