Revolut Business lanserar ett innovativt betalningssystem som gör det möjligt för företag att acceptera kortbetalningar online direkt till sitt konto. Produkten, som finns tillgänglig i 13 europeiska länder, är en del av Revolut Business företagspaket som förser företag med en helhetslösning där företagaren kan hantera allt på ett och samma ställe. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företagskunder kan dra nytta av låga avgifter och mycket konkurrenskraftiga priser. Avgiften för kort i Storbritannien och EES är 1,3 procent, och 2,8 procent för alla andra kort. Revolut Business-kunder som har antingen planen grow, scale eller enterprise får dessutom kostnadsfria brittiska och EES-kortbetalningar varje månad utan extra kostnad.

Företagskunder kan hålla koll på sin ekonomi och ta emot betalningar online genom att använda Revoluts lättinstallerade checkout-plugins, eller genom att bygga sin egen kassa-lösning med hjälp av den anpassningsbara widgeten och Merchant API.

Dessutom kan företag begära betalningar från vem som helst i världen utan att behöva ha en webbplats eller webbutik genom att använda en enkel, snabb och säker betalningslänk som kan delas med kunder.

Den nya funktionen har implementerats så att företag ska kunna hantera allt på ett och samma ställe, i stället för att behöva växla mellan betal- och bankplattformar. Företagare kan i stället få tid över till att koncentrera sig på det som verkligen betyder något – att växa sin verksamhet. Kunder med ett Revolut Business-konto kan dessutom dra nytta av att få in sina betalningar redan nästa dag.

Företag kan expandera till nya marknader utan att behöva oroa sig för extra avgifter. Dessutom kan företagskunder spara på valutaomvandlingar och acceptera betalningar i 14 valutor (EUR, GBP, USD, CAD, CHF, JPY, AUD, HKD, SEK, DKK, NOK, NZD, PLN, ZAR). Tillgångar kan behållas i samma valuta eller konverteras, till interbankränta.

-“Betalningar är kärnan i alla företag, därför har vi skapat en lösning som inte bara uppfyller företagares behov och krav på företagskonton utan också deras krav på betalningar. Med tanke på den rådande situationen i Europa blir det allt mer nödvändigt för företag att kunna göra affärer online. Därför inför vi inte bara ett nytt sätt att ta emot betalningar via webbplatser, vi möjliggör nu även kunder som inte har online-närvaro att kunna ta betalt snabbt genom säkra betalningslänkar”, säger Nik Storonsky, VD och grundare av Revolut.

Det nya betalningssystemet är för närvarande tillgängligt för Revolut Business-kunder i Sverige, Danmark, Storbritannien, Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal och Spanien. Produkten kommer att lanseras till berättigade företag inom EES under de kommande veckorna.