Tjänsten MinKreditkoll.se lanserades i oktober 2021. På bara fyra månader har utmanaren inom kreditkoll för privatpersoner nått en viktig milstolpe när antal medlemmar passerade 100 000.

MinKreditkoll.se, helägt av norska Defero AS, är en insynstjänst där privatpersoner enkelt kan se sin egen kreditkoll samt få tillgång till sin egen kreditdata och kreditscore helt gratis.

Nu siktar Minkreditkoll.se på stark tillväxt med målet att bli den ledande leverantören av privat kreditkoll i Sverige. Den svenska marknaden delas idag främst av tre aktörer.

– På bara 4 månader har 100 000 svenskar registrerat sig som medlemmar hos oss, vilket vittnar om att intresset är stort för svenskar att få insyn i sin egen kreditdata. Andra aktörer som erbjuder kreditkoll till privatpersoner tar ofta betalt för det. Hos oss är det gratis. Vi växer kontrollerat och våra KPI:er är där de ska vara, därför kan vi satsa på att fortsätta växa. Vi ska avsluta 2022 med 250 000 svenska medlemmar, säger Elenor Flodin, Country Manager för Defero i Sverige.

MinKreditkoll.se hjälper privatpersoner att få kontroll på sin ekonomi. Medlemmar i MinKreditkoll.se får, förutom tillgång till sin kreditdata och kreditscore, också en gratis budgetfunktion och skräddarsydda erbjudanden genom samarbeten som MinKreditkoll.se har med banker och partners.

– Många betalar alldeles för mycket i ränta. Med hjälp av den data vi hämtar in kan vi visa våra medlemmar vilken ränta de egentligen borde ha på exempelvis bolån, privatlån och samlingslån, baserat på deras eget kreditscore, fortsätter Flodin.

Defero AS startade 2019 och den norska tjänsten Defero har nu tillsammans med svenska MinKreditkoll.se 300 000 medlemmar. I samband med en emissionsrunda i juli 2021 värderades bolaget till 116 miljoner NOK och de har enbart tagit in kapital på 12 miljoner NOK.