E-handelsbolaget Mathem fyller kassan rejält. Totalt tar man in 1,1 miljarder kronor varav 400 mSEK via nyemission och ett lån på 700 mSEK via P Capital Partners. I nyemissionen väljer majoritetsägaren Kinnevik, som totalt äger 37% procent av Mathem, att investera totalt 150 mSEK och de tidigare ägarna AMF och Stena väljer att investera totalt 100 mSEK respektive 50 mSEK. Enligt Kinneviks kvartalsrapport värderas Mathem till drygt 4 miljarder kronor.

Det nya tillskottet i kassan ska användas för att finansiera fortsatt expansion vilket bl.a. inkluderar det nya lagret i Larsboda samt ett utökat produktutbud med bl.a. apoteksprodukter i samarbete med Kronans apotek.

“Jag är otroligt tacksam över förtroendet för Mathem från våra investerare i den här investeringsrundan. Mathem har siktet inställt på tillväxt och ökad effektivitet i vår fortsatta resa mot lönsamhet. Vi jobbar stenhårt för att hela tiden utvecklas för att möta våra kunders behov och för att vår e-handel av dagligvaror med hemleverans ska bidra till en bekvämare och enklare vardag. Med den här typen av investeringar kommer vi att kunna uppnå fantastiska resultat framåt”, säger Johan Lagercrantz, VD på Mathem.

Mathem växer starkt och för 2020 så uppvisade man en försäljningstillväxt på 50% för helåret då de totala intäkterna uppgick till 2,3 miljarder kronor.