Styrelseproffset och företagsledaren Katarina Bonde har utsetts till ny styrelseordförande för fintech-bolaget Zimpler. Katarina tar över efter Peo Nilsson som kommer att sitta kvar i styrelsen som ledamot. Katarinas fokus kommer främst att ligga på att fortsätta växa och expandera bolaget till nya segment och marknader. Förutom Katarina Bonde förstärks Zimpler även med Nicolas Köllerstedt som går in i rollen som Chief Growth Officer.

I en tid då många fintech-bolag går med förlust och tvingas att skala ner sina verksamheter, har Zimpler på drygt ett år gått från 70 till över 200 medarbetare, expanderat till flera nya marknader och ökat sin omsättning med 134 procent. Bolaget siktar nu vidare mot sina högt uppsatta mål under ledning av Katarina Bonde som har lång erfarenhet av att skala upp företag. Hon sitter även i styrelsen för flera framgångsrika företag som bland annat Mentimeter och NEPA. – Zimpler är ett intressant företag som har en enorm potential, något som de senaste årens starka resultat vittnar om. Jag ser fram emot att vara med på deras spännande resa framöver, säger Katarina Bonde, ny styrelseordförande för Zimpler.

Zimpler får även förstärkning i form av Nicolas Köllerstedt som tillträder rollen som Chief Growth Officer. Nicolas har tidigare arbetat som chef för Norden och Baltikum på Snowflake och kommer senast från en tjänst som Chief Revenue Officer på Artificial Solutions. På Zimpler kommer Nicolas fokus främst att ligga fortsatt expansion och att driva ökad tillväxt.

– Jag är väldigt glad över att få bli en del av Zimpler i detta spännande skede av deras expansion. Jag hoppas att kunna bidra med min erfarenhet och min kunskap från andra scale-ups jag har haft nöjet att utveckla och arbeta med under min karriär, säger Nicolas Köllerstedt.

Nicolas Köllerstedt

Nyligen lanserade Zimpler sina tjänster i Norge. Utöver nya marknader planerar bolaget också expansion till ett antal nya segment och vertikaler.

– Vi befinner oss vid punkt där vi behöver expandera till nya marknader men även nya segment för att kunna möta våra kunder och deras behov – något som kräver att vi fokuserar än mer på att fortsätta växa och skala upp verksamheten. Peo Nilsson har gjort ett otroligt jobb som styrelseordförande med att ta Zimpler från en start-up till en scale-up. Nu är det dags för nästa steg. Vi är övertygade om att vi med hjälp av Katarinas och Nicolas expertis och erfarenhet kommer att kunna fortsätta bygga ett internationellt framgångsrikt bolag med fokus på att förenkla betalningar och transaktioner för människor runt om i världen, säger Johan Strand, VD på Zimpler.