Epic Games och Spotify är inte imponerade av Apples beslut att minska App Store-avgifterna för utvecklare som omsätter mindre än en miljon dollar genom plattformen. Epic Games-chefen Tim Sweeney går så långt som att säga att Apples beslut är kalkylerat och syftar till att preservera deras monopol på iOS när det kommer till appbutiker och betalningar. Det rapporterar The Verge.
Bakgrunden är ett infekterat bråk mellan Apple på den ena sidan, och framförallt Epic Games och Spotify på den andra.

Sweeney menar att Apple misslyckas återigen med löftet att behandla alla spelutvecklare lika. Enligt Epic Games-chefen vill Apple blidka tillräckligt med kritiker så att de kan fortsätta med sin “blockad” på konkurrens. Konsumenter kommer dessutom fortsatt betala inflaterade priser till följd av “Apple-skatten”.

Spotify kallar i ett eget uttalande de nya reglerna för godtyckliga och nyckfulla. Streamingjätten hoppas att regulatorer ignorerar Apples så kallade “window dressing” och agerar snabbt för att skydda konsumenterna och säkerställa rättvis konkurrens.

Apple meddelade tidigare idag att plattformsavgiften om 30 procent ska halveras för mindre apputvecklare som uppfyller omsättningskravet, vilket uppskattas enligt Sensor Tower gälla för hela 98 procent av apputvecklarna därute.