Bublars dotterbolag Goodbye Kansas har nominerats till Regeringens exportpris för de kulturella och kreativa näringarna 2019. De nominerade ska vara verksamma inom någon av de kulturella och kreativa näringar där Sverige och svenska företag utmärker sig internationellt. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är hedrande att vår expanderande bransch uppmärksammas, inte minst för att vår verksamhet är så intimt sammankopplad med många av Sveriges främsta kreativa näringar. De digitala teknologier vi jobbar med används inom både film, TV, spel, musik och konst, och ändå har vi bara sett början på vad företag som vi kan göra för att ytterligare flytta fram Sveriges position inom dessa områden internationellt, säger Peter Levin, VD på Goodbye Kansas.

– Jag är oerhört glad över nomineringen och att vara en del av att lyfta Sverige internationellt. Goodbye Kansas digitala produktioner har uppmärksammats och fått fina utmärkelser internationellt tack vare våra kreativa fantastiska talanger och den teknologiska höjd som företaget har, säger Maria Grimaldi, Koncernchef och VD, Bublar Group.

Priset instiftades 2018 för att uppmärksamma och lyfta fram personer eller företag som bidrar till både svensk export och en stärkt Sverigebild i utlandet. De nominerade ska vara verksamma inom någon av de kulturella och kreativa näringar där Sverige och svenska företag utmärker sig internationellt som arkitektur, dataspel, design, film och TV-produktion, fotografi, konst, litteratur, media- och marknadskommunikation, mode eller scenkonst.

Goodbye Kansas är ett av fem nominerade företag. Priset annonseras och delas ut av utrikeshandelsminister Anna Hallberg i en ceremoni i Arvfurstens palats den 23 oktober.
Länk till regeringens pressmeddelande

Bublar Group som ingår i Finanstids koncept Veckans Aktie handlas på tisdagsförmiddagen dryga 9 procent upp till 3,57.