TCL Electronics meddelar vid CES 2021 att man under 2021 kommer att lansera en serie TCL Google TV-modeller, med första utrullning i USA och senare i andra delar av världen. Det framgår av ett pressmeddelande.

TCL Google TV kombinerar TCL:s branschledande skärmteknik, såsom Mini-LED, 8K och QLED, med Googles omfattande utbud av underhållning. Allt för att ge användarna mer av innehållet de älskar, med fantastisk bildkvalitet på de senaste TCL-skärmarna, och dessutom enklare och mer lättillgängligt än någonsin tidigare.

– Lanseringen av TCL Google TV kommer att ta vårt partnerskap med Google till nästa nivå. Vårt tema på CES i år är “Upplev mer” och genom att kombinera vår avancerade skärmteknik med smart och lättillgängligt innehåll som utvecklas av Google är jag övertygad om att människor runt om i världen kommer göra just det under 2021 – uppleva mer, säger Kevin Wang, vd TCL Industrial Holdings och TCL Electronics.

TCL Google TV samlar filmer, serier, live-TV och mycket mer från alla sina appar och sorterar innehållet specifikt utifrån varje användare. Tv:n erbjuder personliga förslag så att TCL-användare kan upptäcka nya saker att titta på och även kan styra smarta hem-enheter och ställa frågor till sin tv.

– Vi är glada över vårt samarbete med TCL och att kunna erbjuda Google TV till kunder runt om i världen. Google TV är en njutbar och personlig TV-upplevelse, som hjälper användare att hitta innehåll de älskar, kommenterar Shobana Radhakrishnan, Senior Engineering Director, Google TV.

De Google TV-modeller som är aktuella för den nordiska marknaden kommer att presenteras senare i vår.