Simplitude Dalarna, ett startup som utsågs till årets nyföretagare av Business Dalarna 2021, har fortsatt att växa och utvecklas under det senaste året. Företaget har nått en tillväxt på över 100 procent, gått från 9 till 21 anställda och behållit en hög nivå av lönsamhet och medarbetarnöjdhet. De har också fått förnyade förtroenden från både nya och gamla kunder, vilket har resulterat i bra resultat. Deras produkt Court22 har också visat sig vara mycket efterfrågad.

Ny VD
För att fortsätta växa, har Simplitude beslutat att ändra sin struktur för att möjliggöra expansion utanför Dalarna. Nuvarande vice VD, Mattias Rytterkull, kommer att ta över rollen som VD för Simplitude Dalarna. Tidigare VD, Fredrik Hoel, kommer att ta rollen som koncern VD och leda företagets expansion utanför Dalarna.

”Mattias känner bolaget och medarbetarna väl och har funnits i företagets ledning sedan starten. Han leder idag affärsområdet kring utveckling och besitter mer än 20 års erfarenhet från att leda affärsutveckling och digitala team. Det är med stolthet jag lämnar över ledningen i Dalarna även om jag fortsättningsvis kommer arbeta mycket här och med våra kunder” säger Fredrik Hoel.

Mattias Rytterkull, som har varit med i företagets ledning sedan starten och har mer än 20 års erfarenhet av att leda affärsutveckling och digitala team, kommenterar: ”Hög kvalitet, fantastiska medarbetare och nytänkande gör att passionerade människor söker sig till oss. Vi kommer att fortsätta att växa under 2023 och trots lågkonjunkturen kommer vi att göra 10-12 nyrekryteringar. Det kommer att vara roligt och utmanande att leda den fortsatta satsningen i Dalarna. Vi har mycket kvar att göra och vi har definitivt inte slut på idéer.”